MODA

Tjaša Kokalj obleko pomeri vsak dan, Katarina Čas še brez ideje

Objavljeno 15. marec 2013 10.00 | Posodobljeno 15. marec 2013 10.00 | Piše: Da. M.
Slovenske zvezdnice smo povprašali, kako se pripravljajo na sobotni večer, ko bodo bliskavice obrnjene vanje.

Medtem ko so onstran luže vajeni, da se filmske zvezde in estradnice več tednov vnaprej dogovarjajo, katera modna hiša bo poskrbela za garderobo na rdeči preprogi, pa pri večini slovenskih povabljencev ni tako. A vseeno smo našli nekaj takih, ki imajo svoj prihod na rdečo preprogo v mislih že dodelan. Misica, novinarka in stilistka Tjaša Kokalj bo nosila kreacijo Maje Štamol. »Obleko imam že doma, pomerim jo najmanj enkrat na dan, brez heca. Obleka bo v večni barvi, da ne izdamo vsega, detajli pa so narejeni iz čipke. Ta me je presenetila, kako težko jo lahko kombiniramo. Zato bo moj nakit minimalen, plastičen. Če jaz nisem plastična, bodo plastični moji spremljevalci,« nam je zaupala Tjaša, ki bo večji del sobote posvetila urejanju za večer. »Dopoldne imam frizerja, popoldne sem naročena pri vizažistki. Potem bom šla domov in pri miru sedela ter čakala na uro, ko se bom lahko oblekla,« je še dodala Tjaša.

Če lahko sklepamo po preteklih letih, bo poleg kreacij Maje Štamol (eno bo nosila tudi Marika Savšek) eno največkrat omenjenih oblikovalskih imen Maja Ferme. V njeni kreaciji bo v soboto tudi Danica Lovenjak. »Skupaj z Majo sva izbrali njeno obleko vintage, zraven pa smo vpletli diamante. Obleka bo v pudrasto roza barvi,« je povedala Lovenjakova, ki bo prav tako vso soboto namenila urejanju za prireditev.

image
Lani v živahnih barvah, letos bo v črnem (foto: Mediaspeed).

»Ja, Drnačka bo v črni«

Manj priprav pa si je zamislila Barbra Drnač. »Sobotno dopoldne bomo preživeli ob pospravljanju vikenda, urejanje pa pričeli pozno popoldne,« pravi Drnačeva. »Obleka ni obleka, kot lani bom v hlačah. Celotni izbor je od Escade, zelo eleganten, v črni barvi. Ja Drnačka bo v črni,« je sama odgovorila na pričakovano vprašanje. Bo pa črnino dopolnila s štolo iz svoje kolekcije vintage, zlatimi čeveljčki in nakitom Barbare Germ. Barbrina hči, Tereza Poljanič, pa je izbor obleke prepustila svojim prijateljem in sledilcem na spletu. »Glede na komentarje in všečke bom izbrala med tremi kreacijami. Dve obleki je oblikovala Nika Torkar, tretjo pa tandem Saša Nemec in Ema Bavcon,« nam je povedala Teraza Poljanič, ki vedno rada spodbuja delo mladih in še neuveljavljenih oblikovalcev.

Prepričal v Parizu, bo tudi doma?

Pripravlja se tudi novinar Nejc Simšič, ki najraje in največ pozornosti namenja modnim dodatkom. »Dobil sem idejo, poklical Incognito design, kjer so mi naredili vrhunsko zapestnico, verzija steampunk. Z urami bo okrašen tudi šal, ki je zažigal že na tednu mode v Parizu,« nam je zaupal Nejc.

image
Katarina Čas obleke še ni izbrala, lansko leto je navdušila v povsem umirjeni roza (foto: Mediaspeed).

Skrivnostnejša je ostala Maja Raspopovič, ki nam je izdala le to, da bo za njeno obleko poskrbela Nina Šušnjara. »Več naj ostane za soboto,« pravi nekdanja manekenka in modna agentka. Igralka Katarina Čas do sredine tedna še ni vedela, ali se bo prireditve udeležila ali ne. »Šla bom in celo podelila en kipec. Ker do zadnjega trenutka nisem vedela, kako bo, seveda še nimam izbrane obleke. Najverjetneje bo nekaj, kar imam že doma. Zagotovo pa ne bom izstopala, sploh pa nisem tak tip, da bi mesece vnaprej razmišljala o obleki za večerni dogodek. Pri meni je zmeraj vse v zadnjem hipu,« nam je povedala Katarina. 

Deli s prijatelji