VIKTORJI

Večer ugrabili globoki dekolteji

Objavljeno 17. marec 2013 15.04 | Posodobljeno 17. marec 2013 15.04 | Piše: A. F.

Če smo upali, da se bo od lani kaj spremenilo, smo se žal zmotili, globoki dekolteji so namreč ponovno prevladovali.

Teraza Poljanič je izbiro obleke prepustila oboževalcem.

Tudi letošnja podelitev viktorjev ni minila brez globokih dekoltejev in vlečk, po katerih se je v nagnetenem preddverju Cankarjevega doma kar naprej hodilo, tako da lahko le ugibamo, v kakšnem stanju so se prej lepe in čiste večerne obleke vrnile domov. Za izbiro prave modne kombinacije pa vedno stoji tudi zgodba, ki pogosto ostane skrita. Tokrat nekaj teh razkrivamo.

Začelo se je z dekolteji

Estradnica, ki smo jo v zadnjih mesecih opazovali predvsem z zanimanjem, saj je njen osebni slog vedno bolj in bolj dodelan, je Danica Lovenjak, ki tudi tokrat – na najbolj pričakovanem dogodku leta – ni razočarala. »Nosim obleko Maje Ferme, ki ji pristoji tudi torbica iste oblikovalke. Manjše težave mi sicer povzroča vlečka obleke, a sem želela imeti zelo dolgo, zato še sreča, da se nisem odločila za tisto, ki mi je prva padla v oči,« je o svoji izbiri za glamurozen večer dejala Danica. Ob tem, kako bo obleka videti na rdeči preprogi, pa Danica pomisli tudi na to, kakšna bo po treh urah sedenja v Gallusovi dvorani.

To namreč pomeni, da se mora izogibati materialov, ki se radi mečkajo, saj bi po uradnem delu prireditve obleka utegnila biti grozna na pogled. »Ljudje ne poznajo kulture in kar hodijo po vlečki, zato je to zelo težko nositi. To se mi zdi naravnost grozno. Kot da pri nas ne bi bilo kulture oblačenja,« je za konec dejala Danica.

Ko oboževalci izberejo obleko

Zanimiva zgodba pa prihaja iz garderobne omare Tereze Poljanič, ki je svojo obleko izbrala na povsem poseben način. Svojim oboževalcem na družabnem omrežju Facebook in na svojem blogu je dala na izbiro tri različne obleke in jih prosila, naj oni odločijo, katero izmed teh bo nosila na podelitvi viktorjev. K sreči je zmagala obleka, ki je bila tudi zanjo favoritinja. »Obleka, ki jo nosim, predstavlja moj stil, saj nekoliko spominja na vintage kreacije, še vedno pa je nekoliko fantovska zaradi detajlov na ramenih. Poleg tega je zelo enostavna, kar pomeni, da sem zlahka dodala še nakit. Obleka predstavlja mene, ni glamurozna, a je še vedno posebna.«

Nad odzivom izbora pa je bila Tereza izjemno presenečena, saj takega zanimanja niti ni pričakovala. Način izbire obleke je pripomogel k temu, da je bila veliko bolj sproščena, saj ji ni bilo treba prevzeti odločitve, katero izmed treh izbrati. »Mislim, da je to, da je bila med tremi oblekami izbrana meni najljubša, zgolj naključje. Moj osebni stil se namreč še vedno spreminja in tudi jaz rastem skupaj z modo,« je naključnost izbire obleke komentirala Tereza.

Globok dekolte in drznost sinonim za viktorje?

Ko smo jo lani uzrli na rdeči preprogi, smo komaj zadrževali sapo, medtem ko nam niti letos s tem ni prizanesla. Iris Mulej je bila tudi letos drzna, a na nekoliko drugačen način. Če je lani kazala obilo gole kože, je letos zakrila skoraj vse, a s prosojnim tekstilom, kar je vsem okoli nje pomagalo pri poigravanju z domišljijo. »Tudi letos sem zaupala isti modni oblikovalki, Karmen Matičič. Še vedno ostajam drzna, saj je celotna obleka prosojna, a je na delih, kjer naj se ne bi videlo ničesar, okrašena s kamenčki. Odločili smo se za popolnoma drug ekstrem: če je bila lani obleka zelo kratka, je letos zelo dolga,« je svojo izbiro razložila Iris.

»V Sloveniji je običajno tako, da čim nekoliko izstopaš iz množice, te ta kaj hitro 'popljuva'. Tako se je zgodilo lani, ko so mnogi kritizirali mojo izbiro obleke, a so se vmes našli tudi taki, ki so jo seveda pohvalili. Za tako obleko moraš namreč imeti kar veliko mero poguma. Po enem letu pa smo lahko videli tudi pevko Beyonce, kako je prav tako kratko obleko nosila pred milijoni gledalcev na Super Bowlu,« je pripomnila Iris.

Lani brez hlačk, letos prosojna s čipko

Med slavnimi Slovenkami, ki izstopajo iz množice, pa smo ujeli tudi Iryno Osypenko, ki se je letos odločila za prosojno obleko, to pa je krasila še čudovita čipka. »Obleko, ki jo nosim, je oblikovala modna oblikovalka Simona Lampe, proces pa je bil letos zelo dolgotrajen. Dolgo časa se nismo mogli odločiti, kaj bi, ker smo imeli na izbiro cel kup različnih barv, ki pa so mi bile zelo všeč. Med vsemi je na koncu zmagal čipka, saj da neko eleganco in je vedno moderna. Poleg tega smo se potrudili, da obleka ne bi bila preveč podobna poročni, saj mi je prav Simona kreirala tudi poročno obleka, ki pa je bila tudi precej drzna,« je izbor obleke opisala Iryna.

Najlepša obleka v prostoru

Svojevrsten komentar na svojo obleko pa je imela Ana Marija Mitič, ki je nad svojo izbiro naravnost navdušena: »Lepše obleke v tem prostoru ni. Še nekdo, ki zna nositi tako obleko s tako karizmo, v tem prostoru ne obstaja. Nikoli ne nosim oblek, ki zelo pritegnejo pozornost. Jaz si ne natikam perja, ne tlačim se v korzete in ne nosim vratolomno visokih pet, ki bi mi onemogočale svobodno gibanje. Rada se imam dobro, sem pa ob vsem tem rada tudi elegantna. Pravo eleganco pa težko nosi nekdo, ki ni prava dama.«

Kar 13 njenih kreacij v enem prostoru

Kot zadnjo pa smo ujeli tudi modno oblikovalko Majo Štamol Droljc, katere modne kreacije smo lahko občudovali prav v vseh kotičkih Cankarjevega doma. Teh je bilo namreč kar 13. »Moram reči, da se tu kar domače počutim med vsemi mojimi kreacijami. Nosijo jih nekatera manj znana in nekatera zelo znana imena. Z vsemi sem bila zadovoljna, saj obleke nosijo res dobro,« je pogled na svoje delo komentirala oblikovalka. Obenem pa nas je zanimalo tudi, kako je poskrbela za svojo obleko, saj smo kaj hitro ugotovili, da v njenem primeru kovačeva kobila zagotovo ni bosa: »Prvič nisem bila na vrsti zadnja. Običajno se je delalo tako, da smo obleko zame začeli delati šele v petek zjutraj. Tokrat pa sem se dela lotila že prej, tako da nisem bila na vrsti čisto zadnja. Obleke sicer letos niso blazno razkošne, saj se dekleta, ki jih nosijo, niso želele kazati v razkošju, saj časi niso primerni za kaj takega. Želele so biti elegantne, a še vedno v mojem stilu.«

 

Deli s prijatelji