REVIJA

Slovenska moda pozitivno v jesen

Objavljeno 19. september 2012 16.35 | Posodobljeno 19. september 2012 13.44 | Piše: A. F.

V znani veleblagovnici so slovenski modni oblikovalci predstavili sveže jesenske kolekcije.

Kreacija Firma by Sanja.

Slovenska moda se razvija z vedno večjo hitrostjo. Medtem ko se oblikovalci že vneto pripravljajo na teden mode, ki se bo zgodil v začetku oktobra, v trgovine prihajajo njihove kreacije za jesen in zimo, ki so ob predstavitvi izzvale pravi val občudovanja.

Že videno, a še vedno zanimivo

Sicer že videne kolekcije so predstavili: Nataša Hrupič, Sanja Grcić, Matevž Faganel, JSP, Maja Štamol in Nives Design. Modni performans so prevzeli čiste linije, drzne barve in zanimivi kroji. Ponovno smo lahko videli zdaj že slavni Kekčev klobuk in ptice roparice, ki elegantno stopicajo skozi prostor.

Motiv pri oblikovanju oblačil je napredek pri izražanju in napredek pri krojaških znanjih. Oblikovalci so našli nove oblike in nove medije, skozi katere so jasno izrazili lastno vizijo časa in vzdušja, hkrati pa so na mah očarali in navdušili modno občinstvo nad domačim oblikovanjem.

Najboljši september do zdaj

Uspeh jesenskih kolekcij je izpostavila modna oblikovalka Sanja Grcić, ki je s svojo znamko Firma by Sanja razpeta med Slovenijo in tujino. Čeprav ima zelo veliko dela s snovanjem nove kolekcije in pripravami na preboj v tujino, je s trenutnimi razmerami doma vidno zadovoljna. »Vse odkar imamo trgovino Koda 386, nam še ni šlo tako dobro, kot nam gre ravno v tem trenutku,« je povedala modna oblikovalka. Očitno se modi na Slovenskem krizi navkljub resnično obetajo bolj svetli časi.

Deli s prijatelji