BABIČINA SKRINJA

Pomlad in poletje 
v pajacu

Objavljeno 08. april 2013 20.30 | Posodobljeno 08. april 2013 20.30 | Piše: A. F.

Kolekcije bodo tudi v ateljejih slovenskih oblikovalcev polne pajacev.

Mnogi bodo seveda obarvani v najrazličnejše barvne potiske in vzorce, še posebno pa bodo poudarjali prebujeno naravo in brezskrbni čas poletja – oboje se bo v prepletanju združilo v čudovito enodelno zgodbo. Pajac je namreč prepoznaven po tem, da je praktično enodelno oblačilo, ki sega od glave do pet. Seveda so na voljo številne različice – v trgovinah s tekstilom boste opazili pajace z dolgimi ali kratkimi rokavi in takšne z dolgimi ali kratkimi hlačnicami. Torej se bo našlo nekaj za vsak okus in še tako zahtevne želje.

Ustvarjen za Rihanno

Med zvezdnicami, ki najpogosteje nosijo pajace, je treba nujno izpostaviti pevko Rihanno, saj se zdi, da je to eden od njenih najljubših modnih kosov. V pajacih namreč navdušuje vse leto, medtem ko se za tovrstno oblačilo večina zvezdnic odloča predvsem ob toplih poletnih večerih.

Tudi med slovenskimi oblikovalci

Na modnih revijah v naši deželi bomo pajace najpogosteje videli s podpisom modne oblikovalke Maje Štamol, ki v ta udobna oblačila po novem oblači tudi otroke. Pred kratkim nam je v eni izmed ljubljanskih veleblagovnic predstavila svojo novo linijo za najmlajše, med manekenkami pa je blestela njena hči.

Za visoke ženske

Seveda ima tudi ta modni kos svoja pravila, ki jih velja upoštevati, saj se le tako izognemo neželenim modnim napakam. Pajac najbolje pristaja visokim ženskam, a to še ne pomeni, da se mu morajo malo nižje odpovedati. Morda je treba le malo bolj paziti, kakšen kroj pajaca izberejo. 

Mnenje: Maja Štamol, 
modna oblikovalka

Pajac zelo lepo oziroma najlepše pristaja visokim ženskam. Po mojem mnenju je najlepši kot samostojen kos ali v kombinaciji z dobro usnjeno jakno ali suknjičem. Sicer pa ga lahko popestrimo z nakitom, šalom ali privlačno torbo. V našem ateljeju izdelujemo različne modele, bolj športne s podaljšanim sedalnim delom ali elegantnejše z ravno krojenimi hlačnicami in odprtim hrbtom. Takšen model je zelo primeren tudi za večerni izhod, če je izdelan iz svečanega materiala. 

Deli s prijatelji