NAVDUŠENA

Alenka Godec: Kreacije bi bilo treba prilagoditi mojim oblinam

Objavljeno 16. oktober 2013 09.00 | Posodobljeno 16. oktober 2013 09.00 | Piše: P. J.

»Pri meni najbolj gledamo na to, da čim bolj skrijemo hibe, kakšen kilogram, in da se jaz dobro počutim, saj je vedno petje v ospredju,« je dejala pevka.

Alenka Godec z oblikovalko Majo Štamol.

Med znanimi obrazi, ki so si na tednu mode ogledovali, kaj se bo nosilo prihodnjo pomlad, je bilo mogoče videti priznano slovensko pevko Alenko Godec, ki sta ji bili najbolj všeč kolekciji Maje Štamol in Urše Drofenik. Z njima je tudi največ sodelovala, na brvi pa je opazila nekaj kosov, ki bi jih z veseljem nosila tudi sama.

»Pri Maji mi je bilo najbolj všeč črtasto krilo z visokim pasom. Pri vsakem se je našel kakšen kos, je pa res, da nisem modna gurujka, ki bi se blazno posluževala nekih modnih smernic, ker gledam bolj na to, da sem pevka in se v obleki dobro počutim ter da skrijem kakšne moje hibe.« Pevki pa so v oči padli tudi nekateri kosi nakita, ki jih je bilo mogoče videti na manekenkah.

Na prvem mestu je dobro počutje

»Kakšno stvar bi gotovo našla, a bi jo bilo treba prirediti mojemu telesu in mojim oblinam. Imam to srečo, da sem vedno delala z oblikovalci, ki upoštevajo moje želje, malo pa se tudi pustim voditi. Pri meni najbolj gledamo na to, da čim bolj skrijemo določene hibe, kakšen kilogram, in da se jaz dobro počutim, saj je vedno petje v ospredju in se moram na odru dobro počutiti in verjeti v tisto obleko, tudi če morda ni vsem všeč,« je komentirala Godčeva.

Na vprašanje, koliko denarja je odštela za najdražji kos v svoji omari, pravi, da ne ve: »Joj, to bi težko rekla. Verjetno za stvari, ki so po meri delane. Ko se urejam za festival, gledam bolj na to, koliko je vse skupaj stalo. Drugače pa nimam veliko dragih kosov, sem zmerna. Veliko pa je takih, ki jih lahko večkrat pokombiniram.«

Zadnja stvar, ki jo je Godčeva kupila, je bilo ravno krilo, ki ga je imela na sebi. Naredila ji ga je Maja Štamol, k njemu pa se poda top, v katerega je Maja ročno sama vstavljala nete. Povedala je, da so vsi so mislili, da je pravo usnje, pa gre za tekstilno. »Super je, ko delaš z nekim oblikovalcem že toliko časa, da že ve, kaj imaš v omari, in vsi potem malo delamo na tem, da lahko te kose obračamo in različno kombiniramo.«

Deli s prijatelji