NA OBMOČJU LJUBLJANE

Noro, številni umirajo, v majhnem prostoru pa žuralo 13 ljudi

Nekateri se požvižgajo na ukrepe, s katerimi bi zamejili širjenje novega koronavirusa.
Fotografija: Vse udeležence žurke in lastnika lokala čaka kazen (simbolična fotografija). FOTO: Andrew Winning, Reuters
Odpri galerijo
Vse udeležence žurke in lastnika lokala čaka kazen (simbolična fotografija). FOTO: Andrew Winning, Reuters

Policisti so pretekli vikend prejeli informacijo, da naj bi v enem izmed gostinskih lokalov na območju Ljubljane nahajalo več ljudi in da lokal kljub prepovedi obratuje. Ob prihodu na kraj so pred lokalom opazili več oseb, ki so se nato skrile v lokal, lastnik pa je policistom zatrjeval, da lokal ne obratuje.

Z zbiranjem obvestil in ob opravljenem nadzoru je policija ugotovila, da se v skladiščnem prostoru lokala, ki je velik dva krat dva metra, nahaja 13 oseb, ki so pred tem v lokalu pili in bili postreženi kljub prepovedi obratovanja lokala in prepovedi druženja.
 
Preberite tudi:

Ukrepe bodo verjetno podaljšali, znano tudi, kaj bo s šolanjem



Zaradi kršitve odloka o začasni prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom in storitve prekrška po 10. točki 1. odstavka 54. členu zakonu o nalezljivih boleznih bo za lastnika lokala podan predlog za uvedbo postopka o prekršku na zdravstveni inšpektorat, poroča ljubljanska policijska uprava.

Stari med 17 in 69 leti

Prav tako bodo izvedeni prekrškovni postopki za vseh 13 oseb, ki so se nahajale v lokalu, pri tem pa med nedovoljenim druženjem niso uporabljali zaščitnih mask. Gre za osebe, stare od 24 do 69 let, med njimi pa je bil tudi 17-letnik. Ena od oseb je se pri postopku nedostojno vedla do policistov, ki v tem primeru vodijo prekrškovni postopek zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru.
 
Preberite tudi:

Kacin napovedal množična testiranja (VIDEO)
Od danes velja sprememba pri prehajanju meje



Takšno ravnanje tako lastnika lokala kot tudi vseh oseb, ki so se nahajale v lokalu, je neodgovorno, poudarjajo na policiji, kjer pozivajo vse, naj ravnajo skladno z vladnimi ukrepi za zajezitev covida 19 ter z nespametnim ravnanjem ne ogrožajo svojega zdravja ali zdravja drugih ljudi.

V Sloveniji se epidemija ne umirja, število okužb sicer ne narašča več eksponatno, a se tudi ne zmanjšuje kljub sprejetim strožjim ukrepom, zaradi katerih je javno življenje v državi skoraj povsem ustavljeno. Od začetka epidemije je umrlo že skoraj 1.100 ljudi, od tega velika večina v drugem valu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije