OGLJIKOV MONOKSID

Znano, kaj se dogaja z otrokoma, ki so ju zastrupili na Hvaru

Objavljeno 18. avgust 2019 13.00 | Posodobljeno 18. avgust 2019 13.03 | Piše: STA, S. U.

Deklica je pri zavesti, stanje dečka stabilno.

FOTO: Instagram
SPLIT – Zdravstveno stanje deklice in dečka, ki sta se na Hrvaškem na jadrnici zastrupila z ogljikovim monoksidom, se izboljšuje. Deklica je že pri zavesti in komunicira. Deček je sicer še vedno na oddelku za intenzivno nego v splitski bolnišnici, vendar pa tudi on okreva, poroča hrvaški časnik Slobodna Dalmacija.

Po navedbah časnika so 14-letno deklico že premestili z oddelka za intenzivno nego na otroškega. Je pri zavesti in komunicira. Njen petletni bratec pa je še ostal na oddelku za intenzivno nego, vendar se tudi njegovo stanje izboljšuje. Oba so že v petek zvečer odklopili z respiratorja in sta dihala samostojno.

Otroka sta bila del skupine italijanskih turistov, ki se je v torek na jadrnici pri Hvaru zastrupila z ogljikovim monoksidom. 57-letni Eugenio Vinci, poznani menedžer, je umrl, trije odrasli, med njimi tudi župan mesta Sant'Agata di Militello Bruno Mancuso, ki so se prav tako zastrupili, pa so lahko že zapustili bolnišnico.

Do osem let zapora

Na Hvaru so v sredo prijeli lastnika in kapitana jadrnice. Po navedbah policije obstaja utemeljen sum, da sta na plovilo neustrezno vgradila bencinski agregat, ki se lahko uporablja le v odprtih prostorih. Če jima bodo dokazali krivdo, jima grozi do osem let zapora.
Povezane vsebine
Deli s prijatelji