TRAGEDIJA

Zlorabljena športnica si je vzela življenje

Objavljeno 06. julij 2020 17.55 | Posodobljeno 06. julij 2020 20.33 | Piše: STA, Š. R.

Južna Koreja je pretresena.

Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić 
Južno Korejo pretresa škandal o domnevni zlorabi mlade triatlonke. Ta si je pri vsega 22 letih nato vzela življenje in poskrbela za vznemirjenje v tej azijski državi.

Čoj Suk Hjon (Choi Suk Hyeon) je aprila na domači triatlonski zvezi in v državnem olimpijskem komiteju vložila pritožbo zaradi zlorabe od trenerja, psihoterapevta in dveh športnikov v matičnem polprofesionalnem klubu. Uradno se ni odzval nihče in športnica je na koncu sodila sebi.

Južnokorejski minister za šport Park Jang Vu (Park Yang Woo) je danes na novinarski konferenci v parlamentu v Seulu napovedal, da bo primer preiskalo državno tožilstvo. Tožilstvo je zaprosil tudi, naj preišče morebiten poskus prikrivanja afere.

Korejska postaja KBS je povzela nekdanjega člana kluba, ki pravi, da je bila v njenem klubu telesna in verbalna zloraba pa zelo pogosta. Med drugim so trenerji športnike in športnice tudi telesno kaznovali.

Obdolženi športniki in trener so na zaslišanju posebnega parlamentarnega odbora že zanikali vsakršno krivdo, poroča državna tiskovna agencija Jonhap, ki pa dodaja, da je trener z izjavami obremenil psihoterapevta.
Deli s prijatelji