POKOPALI NESREČNEGA PETLETNIKA

Žalost do neba: petletnik v vročem avtu več kot sedem ur

Obdukcija potrdila vzrok smrti dečka.
Fotografija: Petletnika je usodnega dne oče pozabil v avtomobilu (simbolična fotografija). FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
Petletnika je usodnega dne oče pozabil v avtomobilu (simbolična fotografija). FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

Na pokopališču v Kninu, kjer je razglašen dan žalovanja, so pokopali tragično preminulega petletnega dečka, ki ga je v torek v avtomobilu pozabil njegov oče. Na pogrebu se je dečku poklonila tudi vojaška častna garda in tako podprla tudi njegovega očeta, ki je zaposlen v vojski, poročajo hrvaški mediji.

Zastave v Kninu so spuščene na pol droga po tragediji, ki je pretresla Hrvaško. V črno je zavit tudi vrtec, ki ga je deček obiskoval. Župan Marijo Ćaćić je izjavil, daje Knin majhno mesto in da so tragedijo vsi doživljajo kot izgubo v svoji družini.

Petletnik je v torek umrl zaradi vročinskega udara pozabljen v avtomobilu na parkirišču, njegov 34-letni oče pa je mislil, da ga je odpeljal v vrtec. Malček je bil v avtomobilu pri visokih temperaturah več kot sedem ur. Ko se je okoli 15. ure po klicu žene oče vrnil k avtomobilu, je bil sin brez zavesti. Vzrok smrti – hipertermijo oziroma vročinski udar – je potrdila obdukcija. Ura smrti dečka ni navedena, tako da še vedno ni točno znano, kdaj je umrl.

Dečkovemu očetu so odvzeli prostost in ga kazensko ovadili.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas