Alindo (37), ki je v nedeljo umrla v avtobusni nesreči." />
TRAGEDIJA

Žalost do neba: mamo petih otrok v solzah pospremili na zadnjo pot

Pokopali so Alindo (37), ki je v nedeljo umrla v avtobusni nesreči.
Fotografija: Avtobus je bil poln potnikov, ki so bili na poti domov v Prištino. FOTO: 24sata, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Avtobus je bil poln potnikov, ki so bili na poti domov v Prištino. FOTO: 24sata, posnetek zaslona

V vasi Vitomirica na zahodu Kosova so pokopali 37-letno Alindo Kikaj Idrizaj, mamo petih otrok, ki je v nedeljo umrla v avtobusni nesreči pri Slavonskem Brodu.

»Grozno. Ne moremo priti k sebi. Ne moremo verjeti, kaj nas je doletelo. Grozno,« so po poročanju 24sata v solzah dejali tamkajšnji domačini. 

Poleg Alinde je v nesreči umrlo še devet državljanov Kosova, med njimi eden od voznikov avtobusa, 55-letni Ahmet Hoxha, ki so ga pokopali v sredo. Voznika (52) avtobusa, ki naj bi zaspal in povzročil tragično nesrečo, so na podlagi odločbe preiskovalnega sodnika predali v požeški zapor. Obdolženi bo tam preživel najmanj 30 dni.

image_alt
Tragedija vzela mamo (37) petih otrok, ki sprašujejo: Oče, kje je mama?


Takoj po nesreči naj bi voznik policistom dejal, da je za trenutek zaspal. Državni tožilec Franjo Kopunić je nato dejal, da se je voznik branil z molkom. Državno tožilstvo je podalo tudi uradno izjavo, v kateri navajajo, da obstaja utemeljen sum, da je bil 52-letni voznik utrujen in nezmožen za vožnjo.

Po zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom je odvetnik Igor Cišper, ki ga je obdolženega zagovarjal, medijem povedal, da voznik nikomur ni dejal, da je zaspal ter da to ni res.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas