SKORAJ 4.000 OKUŽENIH V DNEVU

Virus ne izbira, umrl je petletni otrok

Med več kot 700 novimi žrtvami covida-19 v Veliki Britaniji tudi petletni otrok.
Fotografija: V Veliki Britaniji so zdaj zaskrbljeni. FOTO:  Reuters
Odpri galerijo
V Veliki Britaniji so zdaj zaskrbljeni. FOTO:  Reuters

Iz Velike Britanije poročajo o 708 novih smrtnih žrtvah covida-19, kar je največje število umrlih v enem dnevu do zdaj. Med umrlimi je po poročanju tujih tiskovnih agencij tudi petletni otrok. Število okužb se je medtem povečalo za 3.735, na skoraj 42.000. Premier Boris Johnson je državljane ponovno pozval k upoštevanju navodil o karanteni.

Po podatkih britanskega ministrstva za zdravje so danes ob 8. uri po lokalnem času beležili 41.903 okužbe z novim koronavirusom. Število se je tako v enem dnevu povečalo za 3.735. Po petkovih podatkih je do zdaj umrlo 4.313 ljudi, pri katerih so odkrili okužbo.

Število okužb se je v preteklem tednu v Veliki Britaniji stalno povečevalo, in sicer kar za 500 novih primerov na dan. Vrhunec epidemije država po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pričakuje v naslednjih sedmih do desetih dneh.

Zaradi okužbe s koronavirusom je v samoizolaciji tudi premier Boris Johnson, a so simptomi bolezni blagi. Da bi zajezili širjenje virusa, je premier sicer 23. marca v državi zaukazal tritedensko karanteno.

V Veliki Britaniji teste na koronavirus sicer trenutno izvajajo samo v najresnejših primerih, ki zahtevajo bolnišnično zdravljenje. Dejansko število okuženih bi tako utegnilo biti še bistveno večje, še poroča AFP.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije