STRMOGLAVLJENJE LETALA

VIDEO: Umrlo 71 ljudi, to so zadnje pilotove besede

Tragična nesreča ruskega potniškega letala je še zavita v tančico skrivnosti. Očividci pa so ruskim medijem dejali, da je letalo v lasti družbe Saratov v zraku gorelo.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Po strmoglavljenju ruskega letala nekaj po poldnevu v bližini Moskve, o katerem smo že poročali, na dan prihajajo podrobnosti. Kot povzema BBC, so očividci dejali, da je letalo med strmoglavljenjem gorelo, potem pa se je zrušilo v močno zasneženi pokrajini. Na krovu je bilo 71 ljudi, od tega 65 potnikov iz ruske pokrajine Orenburg. Med umrlimi so po besedah župana Orska najmanj en otrok in dva najstnika. Preiskovalci so sicer sporočili, da bo postopek ugotavljanja identitete ponesrečenih trajal od dva do tri mesece, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

O vzroku nesreče še ugibajo: lahko, da je šlo za človeško napako, tehnično okvaro ali pa je bilo strmoglavljenje posledica slabega vremena. To bodo preiskovali ugotovili po podrobni analizi ostankov letala in črne skrinjice.

Deset minut po vzletu

Ruska gazeta.ru se je dokopala do domnevno zadnjih besed pilota letala: »Prosim za zasilni pristanek!« Pilot naj bi poročal o napaki v delovanju letala in prosil, naj mu dovolijo pristati. To naj se bi zgodilo le deset minut po vzletu z moskovskega letališča Domodedovo.


»Zdi se, da je letalo razpadalo že med letom. Reševalci so na kraju padca našli ogromno delov in posmrtnih postankov,« je povedal vir agenciji Interfax.

Številne poštne pošiljke na kraju

Preiskovalci so sprva domnevali, da je letalo trčilo s helikopterjem ruske pošte, saj so na kraju nesreče našli številne pisemske pošiljke. To možnost so nato ovrgli, saj je pošta sporočila, da je letalo prevažalo okoli 20 kilogramov poštnih pošiljk.

Ruska družba Saratov je bila sicer pred leti na t. i. črnem seznamu letalskih prevoznikov in ni smela opravljati mednarodnih letov, potem ko so inšpektorji v kabini zasačili ljudi, ki tam ne bi smeli biti. S črne liste so ga že odstranili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije