NASILJE

VIDEO: Srhljivka na stopnišču bloka: mlatil najemnico pred sosedi in sinom

Primer nasilja je pretresel srbsko prestolnico.
Fotografija: Z udarci jo je vrgel iz najemniškega stanovanja, čeprav je plačala najemnino. FOTO: Youtube, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Z udarci jo je vrgel iz najemniškega stanovanja, čeprav je plačala najemnino. FOTO: Youtube, posnetek zaslona

Videoposnetek, ki je v zadnjih dneh pretresel Srbijo, je javnost ponovno soočil z dejstvom, da so med nami pošastni ljudje in nasilneži, za katere se morda niti ne bi vedelo, če jih ne bi posneli s kamero.


Mamo treh otrok je po pisanju srbskih medijev kljub rednemu plačevanju najemnine in položnic pretepel in iz stanovanja vrgel lastnik stanovanja v Beogradu. Sin je dogodek na skupnem stopnišču stanovanjskega bloka posnel, na njem pa je nemočna ženska, ki jo pretepa debelejši moški. Otrok pri tem z drhtečim glasom vpije: »Mama, mama!«

Pri tem je ženska utrpela nekaj poškodb oziroma hematomov po nogah, rokah in hrbtu in je še danes vsa pretresena. Po prijavi policiji se ji je uspelo vrniti v najemniško stanovanje, a ji zdaj storilci grozijo oziroma jo ustrahujejo, čakajoč v avtomobilu pred blokom.


Žrtev je za portal Direktno povedala, kaj se je tistega dne dogajalo. »Pogovarjala sem se po telefonu s hčerko, ki je bila pri zdravniku, ko je nekdo zjutraj ob 8.30 začel udarjati po vratih. Vprašala sem, kdo je, in ženski glas je povedal, da iz mojega stanovanja kaplja voda in naj odprem vrata. Bilo mi je čudno, saj pipe takrat nisem odpirala. Nadaljevala sem pogovor s hčerko, ko se je ponovno zaslišalo udarjanje po vratih, moški glas pa se je zadrl, naj odprem. Ko sem odprla, me je neznani moški s kapuco na glavi prijel za lase in izvlekel iz stanovanja ter porinil po stopnicah. Vstopili so v stanovanje. Poskušala sem vstopiti, saj je bil sin še v stanovanju, a so me izrinili na hodnik in začeli tepsti po hrbtu,« je povedala pretepena in dodala, da ženska, ki je trkala po vratih, ni bila soseda, temveč mama moškega, od katerega je najela stanovanje.

S primerom se zdaj ukvarja policija. Ženska pa že išče novo stanovanje, čeprav so se vanj vselili v začetku poletja in ima tri šoloobvezne otroke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije