TERORISTIČNI NAPAD?

VIDEO: Po streljanju na tramvaju poročajo o smrtnih žrtvah

Zgodilo se je na Nizozemskem.
Fotografija: Na kraju krvavega dogodka. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Na kraju krvavega dogodka. FOTO: Twitter

UTRECHT – V nizozemskem mestu Utrecht je neki moški danes streljal na potnike v tramvaju. Po prvih podatkih je ranjenih več ljudi, je na družbenem omrežju Twitter sporočila policija, mediji pa poročajo o najmanj eni smrtni žrtvi. 

Osumljenec pobegnil

Oblasti so trg, kjer je odjeknilo streljanje, zaprle za javnost. Na prizorišču so varnostne sile in reševalci, med drugim s helikopterji. Po poročanju nizozemskega radia je napadalec morda pobegnil z avtomobilom.Teroristični motiv ni izključen

Na območju so tudi protiteroristične enote. Policija je sporočila, da za zdaj ne izključuje možnosti terorističnega napada. »Morebiten teroristični motiv je del preiskave,« je tvitnila policija. Vodja nizozemske protiteroristične službe Pieter-Jaap Aalbersberg je po twitterju sporočil, da ima krizne pogovore.»Teroristični motiv ni izključen. Za zdaj še nimamo vseh informacij,« je še zapisal.

Nizozemski premier Mark Rutte je po incidentu izrazil zaskrbljenost, poročajo nizozemski mediji. Povedal je tudi, da so vzpostavili krizno ekipo. 

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas