POŽAR

Velika tragedija: zagorel sušilnik za perilo, umrli mati in sedem otrok

V požaru v Franciji umrlo sedem otrok, starih od dve do 14 let.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto

V požaru, ki je danes zaradi okvarjenega sušilnika za perilo izbruhnil v hiši v kraju Charly-sur-Marne v departmaju Aisne v Franciji, so umrli mati in sedem otrok, starih od dve do 14 let, so sporočile tamkajšnje oblasti. Hudo opečenega očeta, ki je izven življenjske nevarnosti, so rešili, medtem ko so se mati in otroci zadušili zaradi dima.

Požar je zaradi okvarjenega sušilnika za perilo v pritličju hiše izbruhnil kmalu po polnoči. Mati in njeni otroci so se zaradi dima zadušili, medtem ko so bili ujeti na podstrešju, je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal lokalni tožilec Julien Morino-Ros.

Partnerja umrle ženske in očeta treh od sedmih otrok, je rešil gasilec, ki živi v bližini in je posredoval pred prihodom svojih kolegov. Ponesrečenec je utrpel hude opekline, ki pa niso življenjsko nevarne, in so ga odpeljali v bolnišnico.

Skušal pogasiti požar

Po besedah tožilca je poskušal pogasiti požar in je ženi ter otrokom - petim deklicam in dvema dečkoma - rekel, naj se pred plameni zatečejo na njihovo podstrešje v drugem nadstropju hiše. Na njej, kot je dejal, niso našli nobenih znakov, ki bi kazali na kakršnekoli varnostne pomanjkljivosti, čeprav je bila »nekoliko stara«.

S požarom, ki je poškodoval tudi sosednjo hišo, se je spopadlo 80 gasilcev, gašenje pa je trajalo več ur, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zadnji podobni nesreči sta se v Franciji zgodili decembra lani. Najprej je sredi meseca v požaru, ki je izbruhnil v sedemnadstropni stanovanjski stavbi v predmestju Lyona, umrlo deset ljudi, med njimi štirje otroci. Dober teden zatem pa sta v požaru v kraju Pont-Audemer na severu Francije umrla dva otroka, še en pa je bil huje poškodovan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije