SUMLJIVA SMRT

Veliki preobrat na Krku: turistka ni bila umorjena, ampak pijana?

Truplo ženske so našli v torek zvečer.
Fotografija: Hrvaški otok je pretresla novica o smrti turistke. FOTO: Kasto80, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Hrvaški otok je pretresla novica o smrti turistke. FOTO: Kasto80, Getty Images, Istockphoto

Na dan prihajajo nekatere podrobnosti o smrti ženske, ki so jo mrtvo našli v apartmaju na Krku. Truplo 47-letne ruske državljanke iz Nemčije so odkrili v torek. Najprej se je pojavila informacija, da jo je ubil njen 46-letni partner, a je obdukcija pokazala nekaj drugega.

Rusinja, ki so jo mrtvo našli v apartmaju, ki v lasti njene sestre, je bila po prvih podatkih zadavljena, njen partner pa naj bi v povsem razmetanem apartmaju ob truplu vztrajal tri dni. Vendar pa je obdukcija po poročanju portala Index.hr pokazala, da je bila vzrok njene smrti zastrupitev z alkoholom oziroma etanolom. V krvi je imela namreč 3,6 grama alkohola na kilogram.


Slišali kričanje


Policija zdaj preiskuje primer v smeri nenudenja pomoči. Tudi partner nesrečne Rusinje, za katerega so sosedi sumili, da jo je ubil, je bil povsem pijan; ko ga je policija privedla na postajo, je imel Nemec v krvi 2,8 promila alkohola. Da je nekaj narobe, so posumili sosedje, ki ženske niso videli nekaj dni, v noči s sobote na nedeljo pa je bilo iz apartmaja slišati kričanje. Naslednji dan so partnerja pokojne videli na dvorišču, ko je hodil okoli njunega vozila ter s sebe slačil oblačila.

V torek malo pred 20. uro je lastnik vile poklical policijo, potem ko je govoril z lastnico apartmaja, sestro pokojne. Medtem je na balkonu stanovanja opazil moškega, ki se je sumljivo obnašal ter kadil cigareto za cigareto. Svoj mobilni telefon je dal moškemu, da se je pogovarjal s sestro pokojne, ko mu je telefon vrnil, pa je ženska rekla, naj pokliče policijo. Ko so prišli možje postave, so v razmetanem stanovanju našli žensko, ki je ležala na hrbtu in ni kazala znakov življenja.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije