LEGOLAND

V znanem zabaviščnem parku trčila vlakca: vsaj 30 poškodovanih

Priljubljeni zabaviščni park obiskujejo tudi številni Slovenci.
Fotografija: Vhod v park, ki naznanja zanimiva doživetja. (Legoland, Nemčija). FOTO: Karolina Vrtačnik
Odpri galerijo
Vhod v park, ki naznanja zanimiva doživetja. (Legoland, Nemčija). FOTO: Karolina Vrtačnik

V trčenju dveh vlakcev smrti v zabaviščnem parku Legoland v bližini mesta Günzburg na Bavarskem je bilo danes poškodovanih več kot 30 ljudi, od tega dva huje. Nesreča naj bi se zgodila, ko je eden od vlakcev zaviral, nakar je vanj trčil drug vlakec, vendar za zdaj ni jasno, kaj je trčenje povzročilo.

Tiskovni predstavnik tamkajšnje policije je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sprva dejal, da je bilo v nesreči poškodovanih devet ljudi, na kraj nesreče pa so napotili vse reševalne enote parka. Nesreča se je zgodila, ko je eden od vlakcev smrti zaviral, nakar je vanj trčil drug vlakec. Poškodovani so med drugim utrpeli modrice in odrgnine, je po navedbah dpa še sporočila nemška policija.

Do trka vlakcev je prišlo na vstopnem območju za vlakec smrti Ognjeni zmaj, ki vozi s hitrostjo do 29 kilometrov na uro. 

V nepovezanem dogodku pretekli teden je v drugem zabaviščnem parku v Nemčiji umrla 57-letna ženska, potem ko je med vožnjo padla iz vlakca. 

Park Legoland v Günzburgu, ki leži približno 100 kilometrov zahodno od Münchna, je sicer eden od desetih tovrstnih tematskih parkov na svetu in edini v Nemčiji.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas