HUDA NESREČA

V železniški nesreči v Indiji številni mrtvi (FOTO)

Žal so tam železniške nesreče sicer razmeroma pogoste.
Fotografija: Na kraj nesreče so poslali ekipe reševalcev z okoli 60 voziliFOTO: Ani Via Reuters
Odpri galerijo
Na kraj nesreče so poslali ekipe reševalcev z okoli 60 voziliFOTO: Ani Via Reuters

V železniški nesreči na vzhodu Indije je umrlo najmanj 50 ljudi, več kot 500 ljudi pa je bilo ranjenih, so danes sporočili lokalni mediji in uradniki, ki se bojijo, da je nesreča zahtevala tudi več deset življenj. Reševalna akcija še poteka, številni potniki naj bi bili na kraju nesreče ujeti pod vagoni.

 Več vagonov potniškega vlaka se je po trčenju s tovornim vlakom iztirilo. FOTO: Ani Via Reuters
 Več vagonov potniškega vlaka se je po trčenju s tovornim vlakom iztirilo. FOTO: Ani Via Reuters

Več vagonov potniškega vlaka se je po trčenju s tovornim vlakom iztirilo blizu mesta Balasore v zvezni državi Odisha na vzhodu Indije. Indijski mediji po navedbah britanskega BBC trenutno ocenjujejo, da bi lahko nesreča povzročila od 30 do 50 smrtnih žrtev.

V preteklosti je že večkrat prihajalo do podobnih incidentov. FOTO: Ani Via Reuters
V preteklosti je že večkrat prihajalo do podobnih incidentov. FOTO: Ani Via Reuters

Na kraj nesreče so poslali ekipe reševalcev z okoli 60 vozili, je po navedbah AFP povedal predstavnik zvezne države Pradeep Jena. Po njegovih besedah je bil v incident vpleten tudi drugi potniški vlak, vendar vrstni red dogodkov še ni povsem jasen.

Že večkrat prihajalo do podobnih incidentov

Na nesrečo se je že odzval tudi indijski premier Narendra Modi, ki je na Twitterju zapisal, da je opravil pogovor z ministrom za železnice Ashwinijem Vaishnawom in se seznanil z razmerami.

»V tej uri žalosti sem v mislih s prizadetimi in njihovimi družinami. Naj poškodovani kmalu okrevajo. Na kraju nesreče potekajo reševalne operacije, prizadetim pa nudimo vso možno pomoč,« je dodal indijski premier.

V Indiji so železniške nesreče sicer razmeroma pogoste. V preteklosti je že večkrat prihajalo do podobnih incidentov, čeprav se je varnost na tamkajšnjih železnicah v zadnjih letih zaradi obsežnih novih naložb in tehnoloških izboljšav znatno izboljšala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije