POKOL

V strelskem obračunu umrli štirje

Na Floridi je mnoge ogrozil nevaren pregon oboroženih roparjev. Izmenjava ognja na obvoznici sredi prometnega zastoja.
Fotografija: Na obvoznici se je začela izmenjava ognja, umrli so štirje. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Na obvoznici se je začela izmenjava ognja, umrli so štirje. FOTO: Reuters

Pravi filmski rop se je odvil na Floridi, sledil pa mu je policijski pregon s streljanjem in žal tudi smrtnimi žrtvami. Kot poročajo ameriški mediji, sta oborožena moška oropala draguljarno v kraju Coral Glabes, potem pa ugrabila kombi dostavne službe UPS z voznikom vred.

Po preplahu iz draguljarne se je za kombijem pognala policija, iz kombija pa so že švigali streli, usmerjeni predvsem proti policijskim vozilom, mimoidoči so panični iskali zavetje. Roparja sta med begom, ki je trajal dobro uro, streljala vsevprek in zadela nekaj stavb v bližini, a do konca naše redakcije niso poročali o tamkajšnjih žrtvah; prodajalka iz draguljarne Regents, ki je menda prva poklicala policijo, je ranjena.


Možem postave so pri pregonu na pomoč takoj priskočili pripadniki FBI, poročajo ameriški mediji. Skupno 40 vozil je zasledovalo kombi, ki se je nazadnje zagozdil v gneči na obvoznici, kakšnih 32 kilometrov od draguljarne: takrat se je začela izmenjava ognja, v kateri sta jo skupila oba roparja, eden od nabojev pa je usodno zadel tudi nedolžnega voznika dostavne službe in druga voznika ali sopotnika v enem od vozil, ki so obtičala v prometni konici.

Med divjim begom sta roparja povzročila več trkov in nevarno ogrozila številne udeležence v prometu in tudi pešce, saj sta velikokrat zapeljala na pločnik, preiskava pa bo pokazala, čigavi streli so pokončali voznika tovornjaka UPS in potnika v vozilu v bližini. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije