VEČ KOT 100 KILOMETROV NA URO

V neurju na avstrijskem Koroškem umrla dva otroka

Ob jezeru v Šentandražu na avstrijskem Koroškem sta v današnjem hudem neurju umrla dva otroka, poškodovanih je bilo 15 ljudi, od tega dva huje.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Netpix, Getty Images
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Netpix, Getty Images

Po nevihti, ki je podirala drevesa in odkrivala strehe, so bili na teren napoteni reševalci, v jezeru pa še vedno poteka iskalna akcija, saj iščejo morebitne pogrešane, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Župan bližnjega Volšperka Hannes Primus je na facebooku po neurju zapisal, da je tamkajšnjo širše območje »podobno bojišču«.

Po neurju je bila na jugu države hudo motena oskrba z električno energijo, zato so avstrijske železnice prekinile promet na avstrijskem Koroškem, Vzhodnem Tirolskem in avstrijskem Štajerskem. Vzrok prekinitve je bil obsežen izpad napajanja. V vlakih so obtičali številni potniki, nadomestni prevoz pa je bil mogoč le v omejenem obsegu.

Avstrijska meteorološka agencija ZAMG je sporočila, da je veter na prizadetih območjih presegel hitrost 100 kilometrov na uro. Največjo so izmerili v Neumarktu na avstrijskem Štajerskem, kjer je veter v sunkih pihal s hitrostjo 139 kilometrov na uro. Po navedbah meteorologov so se nevihte na prizadetem območju umirile, vendar še svarijo pred neurjem, saj se nevihtni oblaki premikajo nad Dunaj, Spodnjo Avstrijo in Gradiščansko, še navaja APA.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas