V ZAPOR

V keho zaradi maske

Trgovec mu je rekel, naj si nadene masko. Kupec je pobesnel in si prislužil eno leto zapora.
Fotografija: Luke Oeltjenbruns je za napad na prodajalca in policista dobil eno leto zapora in deset let pogojne kazni. FOTO: CBS
Odpri galerijo
Luke Oeltjenbruns je za napad na prodajalca in policista dobil eno leto zapora in deset let pogojne kazni. FOTO: CBS

Možakar iz ameriške zvezne države Minnesota, ki je aprila lani napadel uslužbenca v trgovini za domače mojstre Menards, potem ko mu je ta rekel, naj si na obraz nadene masko, nakar je s kladivom napadel še policista, je bil obsojen na leto zapora.

Takole so policisti ustavili pobesnelega Minnesotčana. FOTO: mncrime.com
Takole so policisti ustavili pobesnelega Minnesotčana. FOTO: mncrime.com
Enainšestdesetletni Luke Oeltjenbruns iz Hutchinsona je priznal krivdo za napad prve in druge stopnje, poleg enoletne zaporne kazni pa je dobil še deset let pogojne kazni, med katero bo moral opravljati prostovoljna dela v lokalni skupnosti, hoditi na psihoterapijo ter se v pismih opravičiti žrtvama.

Luke Oeltjenbruns je kazen prejel zaradi napada na Anthonyja Wagnerja, zaposlenega v trgovini Menards: s kosom lesa ga je večkrat udaril po glavi, ker mu ni hotel računati izbranih izdelkov, dokler si na obraz ne nadene maske. Oeltjenbruns je po napadu pobegnil s svojim poltovornjakom, policija pa mu je sledila. Med pregonom je policistu Stevenu Sickmannu uspelo zlesti na prag poltovornjaka, nakar se je stegnil skozi okno, da bi ustavil voznika. Oeltjenbruns je zaprl okno s policistovo roko, se zaletel v policijska vozila in Sickmanna s kladivom ​tresnil po glavi.

»Vsak izmed policistov je imel pravico uporabiti strelno orožje proti napadalcu. A tega niso storili, ker bi lahko ranili kolega. Napadalec je lahko srečen, da je danes sploh na sojenju,« je poudarilo tožilstvo. Napadalčeva žena Robbie Lynn Oeltjenbruns je med izrekom kazni izjavila, da njen mož trpi za depresijo, anksioznostjo in posttravmatskim stresom, ki izhaja iz njegovih vojaških časov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije