V Italiji umrlo 100 zdravnikov, okuženih več kot 13 tisoč zdravstvenih delavcev

Po ocenah medijev je virus zahteval tudi 30 življenj med medicinskimi sestrami in negovalnim osebjem.
Fotografija: V Italiji je umrlo že več kot 17.500 ljudi. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V Italiji je umrlo že več kot 17.500 ljudi. FOTO: Reuters

V pandemiji novega koronavirusa, ki je Italijo dosegla februarja, je med 17.669 smrtnimi žrtvami v državi tudi sto zdravnikov, je danes sporočilo združenje zdravnikov Fnomceo. Predsednik združenja Filippo Anelli je poudaril, da ne morejo več dovoliti, da bi zdravnike in zdravstvene delavce pošiljali v prve vrste v boju proti virusu brez zaščite.

V Italiji je covid-19 zahteval največji smrtni davek na svetu, zdravstveni delavci v bolnišnicah in zunaj njih pa so brez ustrezne zaščite, kot so rokavice in zaščitne maske, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Anelli je na spletni strani združenja izpostavil, da je to nepošten boj. Zadnja žrtev je bila 62-letna družinska zdravnica v kraju Mira.

Med zdravniki so umrli tudi upokojeni zdravniki, ki jih je vlada pred mesecem pozvala k pomoči preobremenjenim zdravnikom v boju proti novemu koronavirusu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po ocenah medijev je virus zahteval tudi 30 življenj med medicinskimi sestrami in negovalnim osebjem.

Po oceni inštituta za javno zdravje je med skoraj 140.000 okuženimi deset odstotkov zdravstvenih delavcev, to je 13.522.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije