AVSTRIJA

V Celovcu bombne napovedi, resno jemljejo tudi sporočila na šolskih straniščih

Na avstrijskem Koroškem od začetka meseca obravnavali že 19 groženj.
Fotografija: Policija je podoben dogodek preverjala na slovenski gimnaziji v Celovcu. FOTO: Polizei
Odpri galerijo
Policija je podoben dogodek preverjala na slovenski gimnaziji v Celovcu. FOTO: Polizei

V zadnjih tednih primeri groženj z bombo v šolah na avstrijskem Koroškem, zaradi katerih morajo izprazniti in preiskati stavbe, ne pojenjajo – njihovo število je medtem naraslo na 19. V zadnjem takem primeru v četrtek na šoli v kraju Trg je policija prišla na sled 14-letnemu učencu. Policija domneva, da gre pri primerih za posnemanje.

Predvčerajšnjim so zaradi grožnje z bombo, ki naj bi bila na stranišču za dečke, evakuirali in preiskali šolo v kraju Trg. Policija je še isti dan identificirala osumljenca dejanja, danes pa je sporočila, da je 14-letni učenec priznal, da je nekaj dni prej na zid na stranišču napisal grožnjo.

Tako kot pri tem tudi v drugih podobnih primerih obstajajo osumljenci za posamezne grožnje z bombo, čeprav policija podrobnejših informacij za zdaj ne razkriva. Od začetka meseca je, kot rečeno, zabeležila kar 19 primerov groženj z bombo, večinoma v šolah; v nobenem primeru niso našli eksploziva ali drugih nevarnih predmetov. Sporočila o bombi so večinoma puščali na straniščih.

Naši severni sosedje jemljejo resno tudi sporočila na šolskih straniščih. FOTO: Klagenfurt Elite/Instagram
Naši severni sosedje jemljejo resno tudi sporočila na šolskih straniščih. FOTO: Klagenfurt Elite/Instagram

Prejšnji teden so obravnavali več takih primerov. Med drugim so grožnje minuli torek prejeli na slovenski gimnaziji v Celovcu. Policija je v zvezi z enim od primerov pojasnila, da obstajajo indici o avtorjih grožnje, pri čemer sta bili dejanja osumljeni dve šolarki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije