STRELSKI NAPAD

V baru umoril tri goste

Nov strelski napad v ZDA. Napadalca še niso našli.
Fotografija: Po lanskem streljanju v Kenoshi so izbruhnili protesti. FOTO: Brendan Mcdermid/Reuters
Odpri galerijo
Po lanskem streljanju v Kenoshi so izbruhnili protesti. FOTO: Brendan Mcdermid/Reuters

Američani si niti še niso dobro opomogli od četrtkovega streljanja, v katerem je vključno s strelcem umrlo devet ljudi, že so odjeknili novi streli. Tokrat v zvezni državi Wisconsin, v kraju Kenosha, v nekem baru, 42 minut čez polnoč, kjer so zaradi strelskih ran umrli trije, dva pa sta huje ranjena. »Slišal sem strele, vstal sem in stekel k oknu, videl sem ljudi, ki so kričali in tekli iz bara v vse smeri,« je dejal bližnji stanovalec Peter Ploskee.


Bar Somers House je bil zlasti priljubljen med študenti s kolidža Carthage, okolico so takoj ogradili. Policija je sporočila, da napadalca, ki je nosil svetlo jopo s kapuco in je visok več kot 180 cm, še niso našli, dodali so še, da gre najverjetneje za tarčni napad in da nevarnosti za skupnost ni. Policija žrtve še identificira.

V Kenoshi, mestu s kakimi 100.000 prebivalci, le nekaj metrov od meje z državo Illinois, je lani avgusta policist ustrelil 29-letnega temnopoltega moškega Jacoba Blaka, ta je ostal delno paraliziran, po streljanju pa so izbruhnili protesti.

Gre za zadnji primer strelskega napada v državi, kjer je tako prelivanje krvi postalo utrujajoče vsakdanje. Prejšnji mesec so v Kaliforniji umrli štirje ljudje, osem v Atlanti, deset ljudi je življenje izgubilo v Boulderju v državi Kolorado.
Brandon Hole je streljal v četrtek v Indianapolisu. FOTO: REUTERS
Brandon Hole je streljal v četrtek v Indianapolisu. FOTO: REUTERS

Lani in letos so v ZDA poročali o več kot 600 množičnih streljanjih, letos do 16. aprila že 147. 

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas