TRAGEDIJA

Umrla med postavljanjem svetovnega rekorda

Jessi Combs se je ponesrečila z nadzvočnim vozilom. Hotela je preseči 823 km/h.
Fotografija: Zadnja fotografija, ki jo je objavila pred smrtjo. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Zadnja fotografija, ki jo je objavila pred smrtjo. FOTO: Instagram

Umrla je, medtem ko je lovila svoje sanje, se ob tragični nesreči 39-letne Američanke Jessi Combs tolažijo njeni svojci, prijatelji in oboževalci. Od mladih nog je oboževala hitrost in avtomobile, z leti pa je postala ena najuspešnejših in najbolj priljubljenih hitrostnih dirkačic v Združenih državah Amerike in na svetu. Imela je tudi svojo oddajo, imenovano Garaža za punce, v kateri je s kolegicami popravljala avtomobile, mnogi pa so jo imeli za zgled, saj nikdar ni obupala, čeprav so ji pod noge priletela mnoga polena, ko se je poskušala uveljaviti v svetu, rezerviranem za moške.


Nadzvočno vozilo, s katerim je Jessi poskušala podreti hitrostni rekord. FOTO: Instagram
Nadzvočno vozilo, s katerim je Jessi poskušala podreti hitrostni rekord. FOTO: Instagram
Kot poklicna dirkačica se je lahko pohvalila z več kot desetimi laskavimi naslovi, leta 2013 je z nadzvočnim vozilom dosegla 640,5 kilometra na uro. V isti avto je sedla tudi lani in je bila še hitrejša. Dosegla je 777 km/h, a rezultat ni bil veljaven, saj se je vožnja predčasno končala zaradi tehničnih težav z vozilom. Svetovni hitrostni rekord je znova poskusila podreti v sredo.
 

Partner prvi pri njej


Kot so povedali njeni prijatelji, je sanjala o tem, da bi z omenjenim vozilom, narejenim iz odsluženega letala, presegla 823 kilometrov na uro, rekord, ki ga je leta 1976 postavila novembra lani preminula Američanka Kitty O'Neil. Jessi se je z ekipo odpravila v puščavo Alvord v ameriški zvezni državi Oregon, ki je poligon za postavljanje hitrostnih rekordov, saj gre za prostrano suho jezersko dno. A nekaj je šlo hudo narobe, kaj, še ni znano; vse, kar je ameriškim medijem uspelo izvedeti, je, da je Combsova umrla v nesreči, ko je poskušala podreti hitrostni rekord.


S partnerjem Terryjem Maddenom. FOTO: Instagram
S partnerjem Terryjem Maddenom. FOTO: Instagram
»Jessi je bila ena redkih sanjačev, ki so imeli dovolj poguma, da so sanje spreminjali v resničnost, in ta svet je zapustila vozeč tako hitro, kot ni vozila še nobena ženska,« so v izjavi za javnost po njeni smrti zapisali njeni najbližji. »V hudi nesreči smo izgubili neverjetno osebo,« pa je dejal njen partner Terry Madden, ki jo je spremljal. »Bil sem prvi pri njej in verjemite mi, naredili smo vse, kar je bilo v naši moči, da bi jo rešili. Žal to ni bilo dovolj,« je še dodal pretreseni Madden. »Ne vem, kako naj to povem, a mora biti izrečeno. Nikoli nisem bil bolj ljubljen ali ljubil koga bolj kot Jessi. Užival sem v vsaki minuti, ki sem jo preživel z njo. Kar se je zgodilo, ni prav, nisem dobro, a njen duh je z mano, spremlja me in mi govori, da moram naprej. Obljubil sem ji, da se bom sprijaznil, če se njen podvig ne bo dobro končal,« je med drugim na družabnem omrežju zapisal Madden ter dodal ganljiv video Jessi v spomin.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije