TRAGIČNO

Umrla 7 let po tragični nesreči

Balkon je zaradi nagnitih nosilcev zgrmel v globino. Šest mladih umrlo, sedem hudo poškodovanih.
Fotografija: Izgubila je prijatelje, odpovedala se je sanjam.
Odpri galerijo
Izgubila je prijatelje, odpovedala se je sanjam.

»Moj rojstni dan je tako postal obletnica njihove smrti,« je o tragediji, ki ji je vzela šest prijateljev, povedala Aoife Beary. Mlada Irka, ki je ob šestih drugih udeležencih zabave s hudimi poškodbami preživela grozljivo nesrečo, je umrla na prvi dan novega leta, so sporočili užaloščeni svojci, usodna je bila možganska kap.

Če bi pristojni organi pravočasno ukrepali, bi lahko preprečili tragedijo. FOTOGRAFIJI: Twitter
Če bi pristojni organi pravočasno ukrepali, bi lahko preprečili tragedijo. FOTOGRAFIJI: Twitter
Stara je bila komaj 27 let, a pred smrtjo ji je uspelo rešiti druge, poročajo irski mediji. Po tragediji, v kateri se je morala posloviti od prijateljic iz otroštva, s katerimi je potovala po svetu, tudi v ZDA usodnega leta 2015, je postala zagovornica gradbene reforme v Kaliforniji, s katero ji je uspelo doseči večjo preglednost nad preteklimi pravnimi zahtevki proti gradbenim izvajalcem.

Aoife je namreč pred sedmimi leti, med praznovanjem svojega 21. rojstnega dne, s še 12 prijatelji stala na balkonu v četrtem nadstropju stavbe v kalifornijskem Berkeleyju, pozneje pa se je izkazalo, da je podjetje, ki je zgradilo tragično stavbo, prikrilo pravne zahtevke in tako nezakonito poslovalo naprej; če bi pristojni organi ukrepali pravočasno, bi lahko preprečili nedopustno malomarnost, kot so bili nagniti nosilci, ki so podpirali balkon.

Šest mladih življenj je tako ugasnilo tiste usodne noči, življenja preživelih pa so se spremenila za vedno. Izgubila je prijatelje iz otroštva in se odpovedala sanjam o uspešni karieri, hude poškodbe pa so ji prinesle nepopravljive posledice, s katerimi se je spopadala vsak dan; v nesreči si je zlomila obe roki, medenico, čeljust, rebra; izgubila je vse zobe, opravili so ji operacijo na odprtem srcu, doživela je tudi poškodbo možganov. Umrla je v bolnišnici v domačem Dublinu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije