TATINSKA NAVEZA

Ukradla 45 steklenic prestižnega vina: ena od steklenic vredna 350 tisočakov

Skrbno načrtovan rop v vinski kleti v Španiji. Tatinska naveza odnesla za 1,6 milijona evrov vina.
Fotografija: Sodišče je obsodilo mehiško lepotico in romunsko-nizozemskega roparja. FOTO: Carlos Criado/Europa Press
Odpri galerijo
Sodišče je obsodilo mehiško lepotico in romunsko-nizozemskega roparja. FOTO: Carlos Criado/Europa Press

Sodišče v mestu Caceres na zahodu Španije je na zaporno kazen obsodilo par, ki je iz vinske kleti, bilo je oktobra 2021, ukradel 45 steklenic vina v vrednosti 1,6 milijona evrov. Žensko so obsodili na štiri, moškega pa na štiri leta in pol zapora ter jima naložili odškodnino, ki jo bosta morala nakazati hotelu, iz katerega sta kradla, in sicer v višini 753.454 evrov!

Med vini, ukradenimi iz vinske kleti hotela Atrio v Caceresu, je bila tudi steklenica Chateau D'Yquem 1806, vredna 350.000 evrov.

V Hotelu Atrio so imeli zares bogato zbirko vin. FOTO: Reuters
V Hotelu Atrio so imeli zares bogato zbirko vin. FOTO: Reuters

Ženska, ki je po poročanju španskih medijev nekdanja zmagovalka mehiškega lepotnega tekmovanja, se je v hotel prijavila s ponarejenim švicarskim potnim listom. Po večerji v hotelski restavraciji si je par ogledal znamenito vinsko klet, nato pa sta se odpravila v svojo sobo.

Ob dveh zjutraj je ženska poklicala na recepcijo in prosila tedaj edinega zaposlenega, naj ji pripravi solato. Ta je to sprva zavrnil, saj je bil sam, par pa je pred tem na večerji jedel degustacijski meni s 14 hodi. Ker je ženska vztrajala, je na koncu popustil.

Medtem se je njen pajdaš vtihotapil v recepcijo in ukradel elektronski ključ, za katerega je mislil, da odklepa vrata vinske kleti, a je bil napačen. Poklical je svojo partnerico ter ji naročil, naj znova odvrne pozornost receptorja, zato je ta zahtevala še sladico.

»Obtoženi se je vrnil v recepcijo in iz škatle vzel glavni ključ številka 27, s katerim je slednjič le odprl vinsko klet, iz nje pa odnesel 45 steklenic vina,« je navedlo sodišče.

Moški, ki naj bi imel romunsko in nizozemsko državljanstvo, je steklenice v nahrbtniku in dveh velikih torbah odnesel v svojo sobo. Po navedbah španske policije je par rop skrbno načrtoval, saj je restavracijo prej obiskal kar trikrat
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije