UMOR

Ubili preiskovalnega novinarja Jana in njegovo dekle

Pisal je predvsem o korupciji in davčnih utajah.
 
Fotografija: Jan Kuciak. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Jan Kuciak. FOTO: Twitter

TRNAVA – Na Slovaškem so konec tedna umorili preiskovalnega novinarja novičarskega portala sktuality.sk 27-letnega Jana Kuciaka in njegovo partnerico. Kot je danes sporočila policija, je najverjetneje šlo za umor, povezan z novinarjevim delom. Kuciak je pisal predvsem o korupciji in davčnih utajah. Kuciak je bil ustreljen v prsni koš, ona pa v glavo.

Umor se je zgodil med četrtkom in nedeljo, ko je policija trupli našla v novinarjevi hiši v kraju Velka Maca v bližini Trnave, je dejal vodja slovaške policije Tibor Gaspar. Dekle se družini ni javilo od četrtka, zaradi česar so obvestili policijo.

Sporni podjetniki blizu vladajoči stranki 

Kuciak je preiskoval tudi sumljiva dejanja podjetnikov, ki naj bi bili blizu vladajoči stranki slovaškega premierja Roberta Fica Smer. Jeseni je prejel tudi grožnje, ki jih je prijavil policiji. Policija bo zdaj menda po potrebi uvedla posebne varnostne ukrepe, novinarjem, ki bi bili lahko prav tako ogroženi, pa zagotovila varovanje, vsekakor pa njega očitno ni varovala.

Danes bodo o umoru na izrednem zasedanju govorili premier Fico, Gaspar, notranji minister Robert Kalinak, generalni tožilec Jaromir Ciznar in vodja slovaške obveščevalne službe Anton Safarik, še navaja Tasr.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije