ZAPOR

Tudi El Chapova žena za zapahe

Emma Coronel Aispuro bo sedela tri leta. Plačal bo tudi 1,3 milijona kazni.
Fotografija: Z narkokraljem ima dve hčerki. FOTO: Brendan Mcdermid/Reuters
Odpri galerijo
Z narkokraljem ima dve hčerki. FOTO: Brendan Mcdermid/Reuters

Tudi ona je vedela za trgovanje z mamili in pranje denarja, zato bo sedela tri leta. Ameriško sodišče je ženo vodje mehiškega kartela Joaquina El Chapa Guzmana spoznalo za krivo, a ji je sodnik odmeril milejšo kazen, eno leto manj, kot je zahtevalo tožilstvo.

Zdaj 32-letna Emma Coronel Aispuro je bila namreč zelo mlada, ko se je poročila z Guzmanom, zato ne more biti soodgovorna za takratna dejanja; februarja letos je ob aretaciji priznala krivdo, tudi za to, ker je možu pomagala pobegniti iz zapora leta 2015, in zaprosila za milost, da bi lahko vzgajala devetletni dvojčici.

Ostali sta brez očeta, ne smeta ostati še brez matere, je rotila sodišče, ki ji je prisodilo triletno zaporno kazen; pri vodenju kartela Sinaloa, ki še vedno opravlja svojo nezakonito dejavnost, ni imela pomembne vloge, je sklenil sodnik in ji naložil še 1,3 milijona evrov denarne kazni; devet mesecev, ki jih je pred sojenjem že preživela za zapahi, ji bodo odšteli od zaporne kazni.

Potem bo še štiri leta na prostosti pod nadzorom. Njen 64-letni mož bo, spomnimo, sedel do smrti v zaporu v Koloradu.

V zaporu je tudi Emmin oče, eden od Guzmanovih sodelavcev, njen stric pa je bil eden od najbolj iskanih mož v Mehiki ter eden od ustanoviteljev Sinaloe. Umrl je v spopadu z mehiško vojsko leta 2010. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije