RAZREŠENA SKRIVNOST

Trupelce novorojenčka ob cesti blizu slovensko-hrvaške meje: našli so mamo

Sum detomora uradno ni potrjen.
Fotografija: Mamo iz manjšega bližnjega mesta so ovadili zaradi kaznivega dejanja motenja miru in miru pokojnika. Fotografija je simbolična. FOTO: Igor Soban, Pixsell
Odpri galerijo
Mamo iz manjšega bližnjega mesta so ovadili zaradi kaznivega dejanja motenja miru in miru pokojnika. Fotografija je simbolična. FOTO: Igor Soban, Pixsell

Zaradi primera 28-letnice, ki je v kraju Hlevnica nedaleč od hrvaško-slovenske meje pustila mrtvega novorojenčka, se javnost še vedno zgraža. Skrivnost zagorskih gričev je razrešena, a zgodba, ki je policiste pripeljala do 28-letnice, ki je v Hlevnici ob cesti pustila mrtvega novorojenčka, je za krajane še vedno boleča.

»Hudo, hudo. Začutila sem mravljince ... Za takega človeka ni lepih besed,« je povedala ena od stanovalk.

Pri iskanju matere so preverili vse, pogovorili so se z zdravniki, babicami in pričami ...

Strogo zaupni podatki

Vse o kriminalistični preiskavi v tej zadevi in ​​zbranih dokazih policija in pristojno državno tožilstvo varujeta kot strogo zaupno. Pravijo, da podrobnosti ne želijo razkrivati ​​zaradi družinskih odnosov pa tudi okolja, v katerem je osumljenka.

Sum detomora uradno ni potrjen. Obdukcija je pokazala, da se je otrok, ki so ga našli v slabem stanju, že rodil mrtev.

»Za detomor je treba dokazati, da se je otrok rodil živ, da je živel in da je bila mati v težkem psihičnem stanju, tako imenovanem poporodnem stresu in motnji,« je za dnevnik Nove TV pojasnil odvetnik Branko Šerić.

Padla je ovadba

Mamo iz manjšega bližnjega mesta so ovadili zaradi kaznivega dejanja motenja miru in miru pokojnika.

»Kdor neupravičeno izkoplje, odnese, poškoduje, uniči, skrije ali premakne truplo, plod, del trupla ali pepel pokojnika ali kdor telo oskruni – se kaznuje z zaporom do dveh let,« piše v kazenskem zakoniku.

V preiskovalnem priporu ni, ker za to ni bilo pogojev, odgovarjajo na tožilstvu v Zlatarju. Prijavili so jo po redni poti. Pred dokončno odločitvijo pa preverjajo še vse okoliščine, poroča dnevnik.hr.

Preberite še:

image_alt
Med odpadki mrtev novorojenček: vzrok psihična stiska in poporodna depresija mater

image_alt
Rodila otroka, ga zavila v vrečko in ga vrgla v smeti

image_alt
Zadušila je sina in ga vrgla v smeti: Pomotoma sem se usedla na otroka

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije