HRVAŠKA

Tragedija na rojstnodnevni zabavi: po prepiru in prerivanju 16-letnik umrl

Prisotni so bili šokirani, ko so videli, da mu ne morejo pomagati.
Fotografija: Praznovanje se je spremenilo v tragedijo. FOTOGRAFIJE: Slaven Branislav Babić, Pixsell
Odpri galerijo
Praznovanje se je spremenilo v tragedijo. FOTOGRAFIJE: Slaven Branislav Babić, Pixsell

Hrvaška koprivničko-križvačka policija je zjutraj sporočila, da je prijela eno osebo po smrti 16-letnika v naselju Kostanjevac Riječki.

Policisti so v nedeljo ob 1.23 ukrepali po prijavi NMP Križevci, da v gostinskem lokalu v kraju Kostanjevac Riječki nudijo zdravniško pomoč 16-letniku. Mladenič je pozneje kljub zdravniški pomoči umrl. Policisti so sporočili, da so prijeli eno osebo, o okoliščinah dogodka poteka kriminalistična preiskava.

Kot je izvedel ePodravina, je 18-letnica praznovala rojstni dan v vinski kleti, prostoru, ki je najet v sklopu kavarne Joker.

En leto starejši mladenič je udaril mlajšega, ta se je po 10, 15 sekundah zgrudil in se ni več zbudil.
En leto starejši mladenič je udaril mlajšega, ta se je po 10, 15 sekundah zgrudil in se ni več zbudil.

Pred kavarno sta se sprla

Na praznovanju je bilo na desetine mladih, med njimi dva prijatelja, ki sta se v nekem trenutku sprla in se na otroškem igrišču pri toboganu stepla. En leto starejši mladenič je udaril mlajšega, ta pa se je po 10, 15 sekundah zgrudil in se ni več zbudil. Dogajalo se je po polnoči, okoli 1. ure zjutraj.

16-letnik je torej padel in ostal brez zraka. Začel se je dušiti in vsi so bili šokirani, ko so videli, da mu ne morejo pomagati. Čez dobre pol ure je prispelo reševalno vozilo iz Križevcev, a žal prepozno.

Na praznovanju je bilo na desetine mladih.
Na praznovanju je bilo na desetine mladih.

Oživljali so ga pol ure

»Vse to je grozljivo, predvsem za starše in družino nesrečnega mladeniča. Praznovanje se je spremenilo v tragedijo, kakršne naši kraji ne pomnijo,« pravijo pretreseni prebivalci Kostanjevca Riječkega.

Reševalci so mladeniča oživljali pol ure, a žal neuspešno, in je v reševalnem vozilu umrl. Neuradno je znano, da je mladenič (17), ki je udaril prijatelja, zaradi šoka pobegnil s kraja dogodka, a se je kmalu vrnil. Prijeti mladenič je iz Pofuka.

»Skupaj sta prišla na praznovanje rojstnega dne, bila sta dobra prijatelja. Pred slavjem sta še spila kavo v kavarni. To je velika tragedija, ne moremo verjeti, vsi smo v šoku,« je povedal domačin. Umrli mladenič je bil iz Sudovca, poroča Index.hr.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije