ZASTRUPITEV

Tragedija na Hvaru ni povezana s hrano? Razkrili nekaj podrobnosti

Objavljeno 14. avgust 2019 10.27 | Posodobljeno 14. avgust 2019 14.20 | Piše: Ma. M., STA

Umrl je 57-letni Italijan, dva otroka sta še vedno v kritičnem stanju.

Fotografija je simbolična. FOTO: Yacobchuk Getty Images, Istockphoto
SPLIT – Skoraj gotovo je, da vzrok zastrupitve šestih Italijanov, med katerimi je eden v torek umrl, ni bila zastrupitev s školjkami. Vzrok bi lahko bil ogljikov monoksid iz generatorja motorja jadrnice, poroča Dnevnik.hr. Zdravniki se še vedno borijo za življenje petletne deklice in 14-letnega fanta, ki so jima odpovedali vsi vitalni organi.

Kot smo poročali, je umrl 57-letni Italijan Eugenio Vinci, direktor trgovske verige.

»Ponoči je bilo stanje otrok stabilno, vendar pa je njuno življenje še vedno ogroženo,« je za HRT danes povedala zdravnica splitskega Zavoda intenzivno pediatrijo Tanja Kovačević. Da bi pomagali pri zdravljenju otrok in treh odraslih, ki so v splitskem kliničnem centru, so z dopustov prišli zdravniki in medicinske sestre, poroča hrvaški portal Index.hr.

Eden od zastrupljenih, bivši italijanski senator Bruno Mancuso, ki dobro okreva, je za Večernji list povedal, da so na jadrnico prišli v torek pol ure po polnoči, hudo slabost pa je začutil okoli 2. ure. Ob enakem času je postalo slabo tudi njegovi ženi, nato pa sta do jutra trdno spala, »kot da bi bila omamljena ali hipnotizirana«.

Sprva so domnevali, da so se zastrupili s hrano, vendar zdravniki o tem dvomijo. Ponavljali so, da v svoji karieri še niso videli tako hude zastrupitve s hrano.

Inšpekcija je v torek pregledala hrvaško restavracijo, kjer so pred tem jedli. Zdi se, da je bilo vse v redu, saj so jo znova odprli v torek zvečer ob 21. uri, navaja Index.hr. Lastnik restavracije je za Novo TV v torek zvečer povedal, da so inšpekcija in policija ugotovili, da z njihovo hrano ni nič narobe.
Povezane vsebine
Deli s prijatelji