ŠTIRI OSEBE V BOLNIŠNICI

Zastrupitev na Hvaru s hrano? S školjkami? Moški umrl

Po neuradnih podatkih naj bi šlo za italijanske državljane.
Fotografija: Hvar. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Hvar. FOTO: Getty Images, Istockphoto

HVAR – Moški je umrl na plovilu v mestu Hvar, štiri ljudi so morali hospitalizirati, poroča hrvaški portal 24sata. Policisti so informacije že potrdili, po neuradnih podatkih pa naj bi šlo za italijanske državljane.

Moški naj bi preminil, še preden so na kraj prišli reševalci, medtem ko sta bila dva otroka v slabem stanju s helikopterjem prepeljana v splitsko pediatrično bolnišnico. 

Po dogodku so reševalne službe na pomoč poklicali še enkrat, saj sta se še dve osebi počutili slabo. Helikopter se je vrnil po njiju in ju prepeljal na oddelek za nalezljive bolezni v Splitu. 

Docentka iz pediatrične bolnišnice v Splitu Ivana Unić je povedala, da sta otroka, stara 14 in osem let, v smrtni nevarnosti. Zaradi njunega resnega stanja so v bolnišnico vpoklicali tudi zdravnike in medicinske sestre, ki so bili danes prosti. Kot je pojasnila, sumijo na zastrupitev, vendar pa za zdaj še ne morejo potrditi, ali gre za zastrupitev s hrano ali kaj drugega. Do zdaj tako hude zastrupitve s tako resno klinično sliko še niso imeli. »Še nikoli doslej nismo videli tako hude zastrupitve«, je dejala Unićeva.

Oba odrasla, ki so ju s Hvara pripeljali na infekcijsko kliniko v Splitu, pa sta po njenih besedah zunaj smrtne nevarnosti, še poroča Index.hr.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije