COVID-19

Tragedija: izgubila brata in starše, za moža na respiratorju trepeta

Objavljeno 05. april 2020 19.30 | Posodobljeno 05. april 2020 19.30 | Piše: E. B.

V epidemiji je v par dneh izgubila brata in starše. Mož je na respiratorju, s hčerko molita zanj vsak dan.

Upa, da ji bo covid-19 pustil vsaj moža. FOTO: Facebook
Grozljiva nesreča je doletela 54-letnico iz Ohia. Novi koronavirus jo je nepredstavljivo zaznamoval, vzel je namreč že njenega brata in starše, mož pa se bori za življenje na intenzivni negi.

Kelly Conkey Billups povrhu trepeta tudi za svoje življenje, sicer po prvem testiranju ni okužena, a se boji, da bi se simptomi čez par dni le lahko pojavili. »Tudi če ne zbolim, mi je ta virus nepopravljivo zlomil srce. Živim v nočni mori, zdi se mi, da huje skorajda ne more biti. Kakor da bi se znašla sredi grozljivega zimskega neurja in samo čakam na posledice. Ko veš, da je tragedija neizogibna, a upaš, da vsaj ne bo udarila po tvoji družini. Pa se je zgodilo prav to, ne vem, kako bom to preživela, tudi če ostanem zdrava,« je neutolažljiva Kelly, ki je v le nekaj dneh izgubila tri ljube osebe. Najprej je umrl njen tri leta mlajši brat, se spominja, prve simptome je občutil 23. marca, potem se je bolezen le še neprizanesljivo stopnjevala. Bila je nedelja, ko jo je doletela tragična vest. Žalovanje se je po dveh dneh, v torek, le še poglobilo, ko sta v nekajurnem razmiku boj z boleznijo izgubila še njena mati in oče. »Poročena sta bila 57 let. Olajšana sem le, da sta skupaj zapustila ta svet,« pove Kelly. Tolažbo je našla v objemu ljubečega moža, a kaj ko je ta v sredo obležal v bolnišnici tudi sam, zdaj pa se na respiratorju bojuje za življenje! Don Billups je prav tako kakor žena pred tednom dni opravil test, a je bil ta negativen, po pojavu simptomov pa so ga pregledali še enkrat in spoznali, da jih je novi koronavirus grdo prelisičil.

Kelly Billups je še zaupala, da so tako brat kakor starši imeli srčno obolenje, mož pa naj bi bil povsem zdrav, zato jo je tak hud zaplet presenetil. Olajšana je le, da ostaja zdrava njuna hči Katie, z materjo vse dneve zdaj preživljata v molitvi za očeta in moža. 
Deli s prijatelji