VELIKA DAMA SMRTI

To so zadnji trenutki življenja najbolj smrtonosne šefice kartela (VIDEO: ni za občutljive)

Po napadu na varnostne sile so jo odpeljali v bolnišnico, a so bile poškodbe prehude.
Fotografija: La Catrina je rada pozirala z orožjem. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
La Catrina je rada pozirala z orožjem. FOTO: Zaslonski posnetek

Maria Guadalupe Lopez Esquivel (21), razvpita šefinja najmočnejšega mehiškega narkokartela, znana kot La Catrina, je bila ubita v streljanju. Skupaj z drugimi člani kartela je napadla varnostne sile, vojsko, nacionalno gardo in policijo v kraju La Bocanda​ v mehiški zvezni državi Michoacan, za posledicami strelskih ran pa je umrla v bolnišnici, poroča Daily Mail, ki je tudi objavil videoposnetek zadnjih trenutkov življenja ženske, ki so jo klicali tudi 'velika dama smrti'.

Mehiške oblasti so sporočile, da je bila ubita med akcijo, med katero so aretirali šest članov kartela. Zaplenili so tudi večje količine orožja in streliva. Ranjeno La Catrino so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, a so bile poškodbe prehude. Eden izmed izstrelkov jo je zadel v vrat. Oblasti sicer niso potrdile, da je bila ubita ona, je pa na objavljenih fotografijah in posnetkih videti, da gre za žensko, ki ima na stegnu tetovažo Catrina.

Ena od krogel jo je zadela v vrat. FOTO: Zaslonski posnetek
Ena od krogel jo je zadela v vrat. FOTO: Zaslonski posnetek
Mehiške oblasti menijo, da je bila vodja skupine, ki je oktobra lani pobila 14 policistov. Ženske so že večkrat zasedle visoke položaje v kartelih v preteklosti, redko pa je, da jih katera vodi in načrtuje napade. La Catrina je po poročanju mehiških medijev zapustila rodno mesto Tepalcatepec in se leta 2017 pridružila kartelu iz mehiške zvezne države Jalisco (Cártel de Jalisco Nueva Generación).

Na videoposnetku je videti ranjeno La Catrino in mehiškega vojaka, ki ji govori, naj zdrži, dokler ne pride helikopter. Na drugem posnetku je videti vojaka, ki jo daje v helikopter. V bolnišnico je z avtom niso mogli odpeljati, ker so člani tolpe zaprli ulice in je vojska potrebovala pomoč iz zraka.

Po nepotrjenih informacijah se je La Catrina sestala s še enim šefom narkokartela, Miguelom 'M2' Fernandezom, nato pa so napadli vojsko in policijo. V streljanju je umrla le La Catrina, nekaj so jih ujeli, Fernandez pa je pobegnil nepoškodovan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije