BALKANSKI KARTEL

To so posnetki filmske policijske akcije, prijeli so tudi šest Slovencev (VIDEO)

Šlo je za veliko akcijo, prijeli so 37 članov hudodelske združbe.
Fotografija: Akcija hrvaških policistov. FOTO: MUP
Odpri galerijo
Akcija hrvaških policistov. FOTO: MUP

Europol je v okviru velike policijske akcije  v četrtek prijel 37 pripadnikov hudodelske združbe, ki je tihotapila in preprodajala orožje in mamila. Racije so izvajali po Hrvaški, Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Nizozemski, Italiji, Belgiji in Nemčiji. Veliko policijsko akcijo naj bi poimenovali Balkanski kartel.

Po poročanju srbskih medijev so pridržali šest državljanov Slovenije, enega Srba, sedem državljanov Bosne in Hercegovine in osem Hrvatov. Veliko akcijo, v kateri sta sodelovala tudi Europol in ameriška agencija za boj proti drogam, naj bi koordinirali hrvaški policisti.

Kriminalno združbo naj bi vodil državljan Bosne in Hercegovine, ki trenutno v Italiji prestaja štiriletno zaporno kazen. Čeprav je za zapahi, naj bi še naprej vodil kriminalno združbo in redno dajal navodila.

Med racijo so zaplenili 148.000 evrov gotovine, 18 kosov strelnega orožja, med katerimi sta bila dva mitraljeza, in 2512 kosov streliva. Zaplenili so še 15 kilogramov kokaina, 11 kilogramov heroina, tri kilograme amfetamina, sedem kilogramov marihuane in 10 kilogramov hašiša.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije