V OGRADI

Tigrica pokončala oskrbnico

Tragedija v živalskem vrtu v Zürichu. Zakaj je bila oskrbnica sploh v ogradi?
Fotografija: Lani so jo preselili v Zürich. FOTO: Wrangel/Getty Images
Odpri galerijo
Lani so jo preselili v Zürich. FOTO: Wrangel/Getty Images

Obiskovalci so se po dolgem zatišju nadvse veselili vnovičnega odprtja živalskega vrta, a je veselo dogajanje po nekaj dneh ustavila tragedija. Oskrbnico je namreč napadel in pokončal sibirski tiger, policija ozadje dogodka še preiskuje.
Decembra lani so pokončali krokodila, ker je ugriznil oskrbnico. FOTO: Joegolby/Getty Images
Decembra lani so pokončali krokodila, ker je ugriznil oskrbnico. FOTO: Joegolby/Getty Images

Kako se je 55-letna izkušena oskrbnica sploh znašla v neposredni bližini petletne samice Irine, ni znano; za zdaj je jasno le, da tiger nenadoma planil nad dolgoletno zaposleno, krvavi obračun pa so opazovali nemočni in šokirani obiskovalci. Sodelavki so na pomoč nemudoma priskočili drugi oskrbniki, tako da so Irino nekako le zvabili proč od plena in zaprli v drugo ogrado, a 55-letnici ni bilo pomoči. Reševalci so jo sicer nemudoma prepeljali v bolnišnico, a zaradi hudih poškodb že mrtvo. Živalski vrt je tako znova začasno zaprt, poročajo švicarski mediji.


Irina se je skotila na Danskem leta 2015, pred letom dni pa so jo premestili v züriški živalski vrt, tam se je pridružila pol leta mlajšemu Sayanu. Po oceni oskrbnikov se je tigrica vedla povsem običajno, nenadnih izbruhov nasilja pri njej nikoli niso opazili. V živalskem vrtu se zdaj znova otresajo očitkov o neodgovornem ravnanju zaposlenih in slabih varnostnih razmerah v sicer priljubljenem parku – decembra lani je namreč filipinski krokodil ugriznil za roko oskrbnico, a so ji lahko pomagali z operacijo. Krokodila so usmrtili. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije