GROZLJIVO

Strelski obračun na srednji šoli, policija ubila dijaka (FOTO in VIDEO)

Nova grozljivka v ZDA: ranjen je bil tudi eden od policistov.
Fotografija: Zgodilo se je v ponedeljek. FOTO: Brianna Paciorka/news Sentinel Via Reuters
Odpri galerijo
Zgodilo se je v ponedeljek. FOTO: Brianna Paciorka/news Sentinel Via Reuters

V streljanju na srednji šoli Austin-East Magnet v Knoxvillu v ameriški zvezni državi Tennessee je bil ubit dijak, ki je v šolo prinesel orožje. V posredovanju je bil ranjen tudi eden od policistov.

Policija se je v ponedeljek odzvala na prijavo o oborožencu na šoli. Med posredovanjem so policisti na šolskem stranišču odkrili oboroženega dijaka ter mu ukazali, naj odloži orožje in se preda. Dijak je začel streljati in enega od policistov ustrelil v nogo. Policisti so odgovorili s streli in dijaka ubili. Za zdaj ni jasno, zakaj je dijak v šolo prinesel orožje in zakaj je streljal. Letos so bili ustreljeni že trije dijaki te srednje šole, vendar ne na območju šole.


 

Vse več strelskih napadov


ZDA so v zadnjih tednih doživele vrsto strelskih napadov s številnimi smrtnimi žrtvami. V napadu na masažna salona v Atlanti 16. marca je umrlo osem ljudi, od tega šest žensk azijskega izvora, v napadu v samopostrežni trgovini v Koloradu pa je 22. marca umrlo 10 ljudi.

Republikanski guverner Tennesseeja Bill Lee je prejšnji teden podpisal zakon, ki je starejšim od 21 let dovolil nošenje pištol brez preverjanja morebitne kriminalne preteklosti ali urjenja.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas