POZOR

Družinska tragedija v Nemčiji, šest ljudi je mrtvih

Objavljeno 24. januar 2020 14.37 | Posodobljeno 25. januar 2020 07.11 | Piše: A. L.

Zakrivil naj bi jo mlajši strelec v kraju Rot am See.

Fotografija je simbolična. FOTO: Reuters
V današnjem streljanju v mestu Rot am See v zvezni deželi Baden-Württemberg na jugu Nemčije je bilo ubitih šest ljudi, trije moški in tri ženske, je potrdila policija. Strelca (26), nemškega državljana, ki se je policiji sam javil, so že aretirali. Motiv za njegovo dejanje še ni znan. Policija meni, da je šlo za družinsko tragedijo.

Več žrtev je živelo skupaj z osumljencem. Med smrtnimi žrtvami sta tako njegov oče kot mati, ostale žrtve so prav tako sorodniki domnevnega strelca. Žrtve so stare od 36 do 69 let, je še sporočila policija, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Dodali so, da je osumljenec športni strelec, ki je imel dovoljenje za orožje. Pri kaznivem dejanju je uporabil polavtomatsko pištolo kalibra devetih milimetrov. Po dejanju se je po telefonu sam javil policiji.

Preiskavo dogodka je prevzela kriminalistična policija.

Rot am See je mesto s približno 5.400 prebivalci in leži med Crailsheimom v zvezni deželi Baden-Württemberg in krajem Rothenburg ob der Tauber na severu Bavarske. Streljanje se je zgodilo v enem od sicer mirnih predelov mesta.

»Že 50 let živim v tem kraju in česa takega še nisem doživela,« je opisala ena od starejših gospa. Mlajša ženska pa je povedala, da strelov ni slišala, je pa pretresena zaradi dogajanja na ulici.
Deli s prijatelji