TRAGIČNA NESREČA

Strašna eksplozija v tovarni, najmanj eden mrtev (VIDEO)

Šest je ranjenih, eno osebo pa še pogrešajo.
Fotografija: Huda eksplozija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Huda eksplozija. FOTO: Reuters

V kemični tovarni španske družbe Iqoxe v katalonski Tarragoni je zvečer odjeknila silovita eksplozija. Umrl je najmanj en človek, šest je ranjenih, eno osebo pa še pogrešajo. Vzrok eksplozije še ni znan.

Oblasti so pozvale okoliške prebivalce, naj se zaradi dima do nadaljnjega zadržujejo v zaprtih prostorih. Predstavniki civilne zaščite so kasneje sporočili, da za zdaj nimajo indicev, da bi bil zrak v okolici tovarne strupen.

Nad območjem gost oblak dima

Do eksplozije je prišlo nekaj pred 19. uro, so sporočili katalonski gasilci. Po navedbah očividcev je bilo eksplozijo mogoče slišati več kilometrov daleč. Videoposnetki na spletnih omrežjih prikazujejo silovito eksplozijo, nato pa tovarno zajame velik požar. Nad območjem se vije oblak dima.



V boj z ognjem so poslali 24 gasilskih brigad, ki so sporočile, da so požar povečini že ukrotile. Zaradi nesreče so zaprli štiri okoliške ceste, ki pa so jih že ponovno odprli za promet.

V tovarni sicer proizvajajo etilenoksid, ki se uporablja pri izdelavi čistil in topil. V kemijskem parku v Tarragoni ima sicer svoje obrate več kemijskih podjetij, med njimi tudi nemški Basf.

Tarragona, ki leži 115 kilometrov jugozahodno od Barcelone, ima okoli 800.000 prebivalcev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije