LOČEN OD SESTRE

Starši zapustili sina: ta živel mesece brez elektrike in vode

Egoizem na pozna meja.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić, Delo

ILOK – Na Hrvaškem je 17-letni srednješolec tri mesece živel sam v hiši brez elektrike, vode in gretja, piše Jutarnji list. Kako se je to zgodilo? Oče (40) in mati (39) sta se ločila in zapustila dva otroka. Mati se je kmalu preselila v tujino, kjer je našla novega soproga in si ustvarila novo družino, sina, ki ji je bil po ločitvi dodeljen, pa je prepustila očeta, ki mu je pripadlo skrbništvo nad prav tako mladoletno hčerjo.

Materi vseeno, očetu pa tudi

Toda pred enim letom si je oče našel novo žensko in se preprosto odselil od otrok, medtem ko se mati itak sploh ni več menila zanju, odkar je bila v tujini. Tedaj je hči odšla živet k babici, sin pa je ostal sam v hiši. »Ko se je sosed odselil, se je deklica preselila k babici. Mislili smo, da je z njo odšel tudi brat. Sicer smo ga videvali na ulici, a smo mislili, da kdaj pride po kakšno svojo stvar, ker v hiši že leto dni ni elektrike, vode in gretja. Šele pred kratkim, ko je po naselju hodila inšpekcija, smo ugotovili, da je živel pravzaprav v tej hiši. Če bi nas prosil za pomoč, bi se zagotovo odzvala vsa ulica,« je za Jutarnji list povedala soseda.

Sin se je nekako znašel

»Ni hujšega kot to, da ti mati obrne hrbet, kot da si kužen. Deklica si je želela, da bi šla v tujino z materjo, a se ji ta želja ni izpolnila,« je še dejala soseda. Druga pa je povedala, da je fant hodil k dedku jest in se umivat, čeprav tudi ta živi na robu revščine.

O primeru je pristojne službe obvestila šola.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije