INDIJA

Srhljivo: po mestu raztrosil razkosano partnerico

Indijo pretresa grozljiv umor, protestniki zahtevajo kazen z obešenjem. Žrtev naj bi hranil v hladilniku.
Fotografija: Par naj bi se pogosto prepiral, trpela naj bi tudi telesno nasilje. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Par naj bi se pogosto prepiral, trpela naj bi tudi telesno nasilje. FOTO: Osebni Arhiv

Indijsko javnost je pred dnevi pretresel grozljiv umor, za katerega ljudje s protesti zahtevajo najvišjo kazen z obešenjem. Policija v New Delhiju je namreč aretirala Aftaba Punavalo, ki naj bi pred meseci ubil svojo partnerico Šradho Valkar, jo razkosal in njene dele hranil v hladilniku. Trupla se je znebil kos za kosom, ki jih je več mesecev odmetaval po različnih delih mesta.

Že dober teden javnost pretresajo vse bolj srhljive podrobnosti umora, a so mnoge nepreverjene in zgolj prilivajo olje na ogenj. Po nekaterih informacijah naj bi se par pred tremi leti spoznal prek aplikacije za zmenke, a žrtvin oče, ki je oktobra prijavil hčerino izginotje, trdi, da sta se spoznala 2018. v klicnem centru v Mumbaju, kjer sta oba delala. Kljub nasprotovanju družine, predvsem zaradi drugačnih verskih prepričanj, sta pred tremi leti zaživela pod skupno streho in se letos preselila v Delhi.

Pogosto naj bi se prepirala, Aftab naj bi izvoljenko tudi telesno zlorabljal. Slednje potrjuje na roko napisan listek, ki se je med dokaznim gradivom pojavil šele nedavno, a naj bi ga Šradha napisala že pred dvema letoma. V tem sporočilu mumbajski policiji se je pritožila, da jo je partner pretepel in ji zagrozil, da jo bo ubil in razkosal.

Žrtev je oče prijavil kot pogrešano, ko so z njim stopili v stik zaskrbljeni prijatelji, češ da je niso slišali že več mesecev, njena telefonska številka pa da je nedosegljiva. Preiskovalci menijo, da je do usodnega prepira prišlo 18. maja, ko se Šradah ni vdala ljubimčevemu prigovarjanju, naj se poročita. »Izgubil je nadzor in jo zadavil.«

Punavala, trenutno v priporu, naj bi sodišču dejal, da »kar koli se je zgodilo, se je zgodilo v afektu in ni bilo namerno«, kar so organi pregona vzeli kot priznanje. V gozdu, kamor jih je peljal osumljeni, so našli nekaj kosti in delov telesa, zdaj pa čakajo na rezultate analize DNK. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas