SRHLJIVKA V DALMACIJI

V Šibeniku obsedno stanje: morilca štirih ljudi našli mrtvega

Osumljen je umora znanega podjetnika.
Fotografija: Umrli naj bi zaradi nasilja. FOTO: Dejan Javornik 
Odpri galerijo
Umrli naj bi zaradi nasilja. FOTO: Dejan Javornik 

Dalmacijo je danes pretresla tragedija, v kateri so umrli štirje ljudje, po zadnjih podatkih pa tudi domnevni morilec. 
 
Okoli 13. ure je šibeniško-kninska policijska uprava sporočila, da je bil v Vodicah v vozilu ob cesti najden mrtev moški, šlo naj bi za znanega šibeniškega podjetnika. Avto je bil prerešetan s strelnim orožjem.

Približno pol ure kasneje pa jih je nujna medicinska pomoč obvestila o še treh mrtvih ljudeh, ki so jih našli v objektu na južni magistrali v Šibeniku. Po zbranih informacijah so dva moška in ženska umrli zaradi nasilja.

Sprva sicer niso mogli potrditi, da so umori povezani, a je hitro postalo jasno, da za njimi stoji en storilec. Policija je tudi potrdila, da sta bila morilec in podjetnik v poslovnih odnosih. Trojica je bila po neuradnih podatkih ubita v pekarni Matkol v lastništvu Branka Koloperja, ki je hitro postal tudi glavni osumljenec.

Morilca našli mrtvega

Po poročanju hrvaških medijev je tako danes v Šibeniku vladalo obsedno stanje, saj je policija z vsemi okrepitvami odšla na lov za morilcem. Ob tem so se pojavljale različne informacije, med drugim, da naj bi naredil samomor, kar je pozneje policija zanikala, proti večeru pa je vendarle potrdila, da so domnevnega morilca našli mrtvega v Vodicah, ob njegovem avtomobilu.

 

Po prvih podatkih policije so Koloperja mrtvega našli malo pred 19. uro na odprtem prostoru v bližini Vodic. Najdeno je bilo tudi vozilo, ki ga je iskala policija, ali je šlo za samomor, pa policija še preiskuje.

Vse več je znanega tudi o ozadju morilskega pohoda. Ena od žrtev je namreč stečajna upraviteljica, ki je pred dnevi poskušala Koloperjevo premoženje prodati pod ceno. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas