NEPRIMERNO

Sramota za Srbijo, dežujejo komentarji podpore učencu, ki je zagrešil masaker (FOTO)

Da je situacija še hujša, se je na družbenem omrežju instagram pojavila vrsta lažnih profilov, posvečenih mladoletniku.
Fotografija: Streljanje v Beogradu. FOTO: A.m./ata Images /pixsell A. M./ataimages
Odpri galerijo
Streljanje v Beogradu. FOTO: A.m./ata Images /pixsell A. M./ataimages

Po krvavem obračunu, ki se je zgodil v Srbiji, je na družbenih omrežjih opaziti vrsto zelo neprimernih komentarjev.

Sreda je bila eden najtežjih dni v sodobni zgodovini Srbije, zjutraj ob 8.30 se je na Osnovni šoli Vladislava Ribnikarja na Vračarju zgodila huda tragedija, ko je sedmošolec pobil osem učencev in varnostnika. Mladoletnik je pred pokolom na listu papirja naredil načrt napada, sestavil pa je tudi seznam imen učencev, ki jih je želel pobiti.

Učenec sedmega razreda je prišel s pištolo in streljal na svoje prijatelje. Najprej je ubil varnostnika, nato pa nadaljeval krvavi pohod. Za varnostnikom je pobil osem učencev in jih ranil še šest ter učiteljico zgodovine. Po tem krvavem pohodu se je na družbenem omrežju pojavila fotografija mladoletnega dijaka, ki je zagrešil masaker, z opisom – »kralj«, komentar pa je šokiral javnost.

Da je situacija še hujša, se je na družbenem omrežju instagram pojavila vrsta lažnih profilov, posvečenih mladoletniku, na enem je celo opis v španščini, ki v prevodu pomeni »možgani so zlobni ali možgani zla«, pa tudi tak, ki poveličuje njegov zločin in ga opisuje kot »zločin v srcu«.

image_alt
Zaledenela vam bo kri: to so besede sedmošolca po pokolu (VIDEO)

image_alt
Morilski pohod piflarja: sedmošolec streljal zaradi cveka pri zgodovini?

Neprimerni komentarji

A to še ni vse, poleg nekakšnih žalitev žrtev tega mladeniča je na objavah na družbenih omrežjih, povezanih z dogodkom, za katere domnevajo, da so jih večinoma pisali otroci, opaziti vrsto zelo neprimernih komentarjev – »Brat lagan«, »Mega kill«, »Car«, »8/0/0 bata ima dober rezultat« ... Kup res grozljivih, neprimernih in nesramnih komentarjev.

Serija takšnih komentarjev naj bo vsem v opozorilo, saj ni smešna in dodatno škodi družinam žrtev, ki preživljajo najtežje trenutke v življenju. Družbena odgovornost nam narekuje, da ohranimo svoje dostojanstvo in se vzdržimo tovrstnih komentarjev in poveličevanja tovrstnih dejanj, poroča Mondo.rs.

image_alt
Pirc Musarjeva in Golob izrekla sožalje žrtvam streljanja na šoli v Srbiji

image_alt
Grozljivo pričanje: Ubil je moja prijatelja, ulegla sem se nanju, da bi mislil, da sem mrtva

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije