GROZA V ŠOLI

»Šolski hišnik me je 40-krat posilil v kleti«

Še danes ne razume, kako nihče ni opazil, kaj se je dogajalo.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

NEW YORK – Učenko ene izmed šol v Brooklynu je šolski hišnik v nekaj mesecih posilil kar 40-krat. Grozo je preživljala pred osmimi leti v »spolni temnici,« ki jo je posiljevalec Ambiorix Rodriguez skrival za šolsko kotlovnico.

Nekdanja šolarka je danes stara 20 let in je za New York Post razkrila, da je usodno srečanje na stopnicah, ki peljejo v klet šole, vodilo do grozljivih trenutkov. Ko sta se prvič srečala, je hišnik sramežljivo 12-letnico vprašal: »Zakaj me vedno tako gledaš?« To je bil uvod v večmesečno spolno zlorabljanje.


Bala se je težav


Tedaj 32-letni hišnik je najstnico v klet vodil med kosilom, med poukom in po koncu pouka. »Nekako mu je uspelo ustvariti tak pritisk name, da sem se z njim spustila po stopnicah. Govorila sem, da se ne bom, ampak me je vseeno prisilil, da sem šla z njim. To je trajalo več mesecev,« se spominja. Bila je zmedena in prestrašena: »Mislila sem, da bom v velikih težavah, če komu povem.« Po petih mesecih nenehnih zlorab pa je bil stres prevelik, zaupala se je enemu izmed učiteljev.

Rodrigueza so zaradi posilstva končno prijeli leta 2011, dve leti kasneje pa je bil obsojen na 20 let zapora.


Toži šolo


Žrtev peklenskega hišnika se še danes sprašuje, kako nihče ni opazil, kaj se je dogajalo. »Nekdo ni opravljal svojega dela tako, kot bi ga moral. Več ur sem bila odsotna od pouka, a nihče ni opazil,« je povedala. Zdaj toži šolo, češ da je njeno vodstvo odgovorno za to, kar se je dogajalo, saj Rodriguez zaradi predhodne kaznovanosti ne bi smel delati v bližini otrok.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije