PRIHITELI SPECIALCI

Šok! Otrok v vrtec prinesel granato

Deaktivirati so jo morali kar tam.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay

KRISTIANSTAD – Pripadniki švedskih specialnih enot so zaprli eno izmed predšolskih enot v mestu Kristianstad na jugu Švedske, potem ko je otrok v vrtec prinesel granato.

Policijo je poklicalo osebje vrtca, potem ko so odkrili sumljiv predmet, potem ko so otroci že odšli domov. Ko so policisti potrdili, da gre za granato, so tja poklicali posebno enoto za razminiranje.

Predstavnik policije je potrdil, da so predmet deaktivirali v vrtcu, ker so ocenili, da bi bilo prenevarno, če bi ga premikali.

Izkazalo se je, da jo je otrok našel na poligonu, ki ga vojska uporablja za vaje. Vojska nekajkrat na leto poligone odpre za javnost. Čeprav obiskovalcem zabičajo, da ničesar ne smejo odnesti, se je očitno našel nekdo, ki navodilom ni sledil.

Za zdaj ni znano, kateri otrok je nevaren predmet prinesel v vrtec, kjer poteka varstvo za otroke, mlajše od sedem let. Predstavnik policije je ob tem poudaril, da bi se lahko končalo katastrofalno, če bi granata eksplodirala, ko so se otroci igrali v vrtcu. Dodal je, da je otrok verjetno menil, da je predmet zanimiv in da njegovi starši verjetno niso vedeli, da imajo doma granato.

Isti policist je omenil, da to ni bil prvi primer, saj je pred nekaj leti otrok v osnovno šolo prav tako prinesel granato in jo med poukom dal na mizo za namizni tenis. Ko je to videl učitelj, ga je skoraj kap, je še dodal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije