VPIL: »ALAH JE VELIK«

Slovenski državljan (38) na letališču grozil, da bo vse pobil

V Frankfurtu je naredil pravo dramo.
Fotografija: Grozil je, da bo vse pobil. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Grozil je, da bo vse pobil. FOTO: Twitter

Na frankfurtskem letališču so v soboto popoldne evakuirali del potniškega terminala in ustavili delovanje letališkega vlaka.

Moški (38) iz Slovenije naj bi se agresivno vedel do policistov, potem ko so ga opozorili, naj si na obraz nadene zaščitno masko, poročajo tuji mediji. Moški je ob tem vpil: »Vse vas bom pobil, Allahu Akbar!« Odložil je prtljago in poskušal pobegniti. Okoli 17. ure so tako morali evakuirati terminal.

Posnetek na twitterju prikazuje oborožene nemške policiste, ki so obkolili moškega, medtem ko so ljudje morali zapustiti letališče. Zaprli so tudi tamkajšnjo železniško postajo.Slovenskega državljana, ki je bil policiji znan že od prej, so aretirali. Preiskujejo ga zaradi groženj in upiranja policistom, še navaja nemška zvezna policija. Slovenska policija po poročanju STA o tem uradno še ni bila obveščena.

Po poročanju nemških medijev 38-letnik velja za glavnega osumljenca. Njegov motiv še ni znan. Prepeljali naj bi ga v psihiatrično bolnišnico. Ob njem je njegova soproga, ki jo obravnavajo kot pričo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas