SRCE PARAJOČE

Slovenska soseda v šoku: štiriletnika po 16 dneh našli mrtvega

Policija tava v temi, preiskujejo tako v smeri umora in samomora kot napada živali.
Fotografija: Italija se sprašuje, kako sta umrla Gioele Mondello in njegova mama. FOTO: Facebook, Danielle Mondello
Odpri galerijo
Italija se sprašuje, kako sta umrla Gioele Mondello in njegova mama. FOTO: Facebook, Danielle Mondello

Šestnajst dni so na Siciliji v Italiji iskali Gioeleja Mondella (4), ki je z mamo izginil blizu priobalne ceste. Truplo malčka so našli okoli 200 metrov od glavne ceste med Messino in Pelermom, truplo njegove matere, glasbenice Viviane Parisi pa okoli 400 metrov stran. Usoda sina in mame je pretresla Italijane.

Okoliščine njune smrti še niso znane. Truplo mame so našli nedaleč od prometne nesreče, v katero je bila vpletena. Vzrok njene smrti bi tako lahko bila nesreča, samomor ali umor, je sporočil tožilec Angelo Cavallo, ki je o smrti dečka dejal, da bi šlo v tem primeru lahko za uboj in samomor, ki naj bi ju zakrivila njegova mama, napad divjih živali ali spolni napad.

Viviana je usodnega dne vozila opel corso, ki je bila udeležena v manjši nesreči, ko je trčila s kombijem. Na corsi je počila pnevmatika, zato je Viviana ustavila takoj, ko je prevozila predor. Nadzorne kamere so pokazale, da sta bila mati in sin po nesreči živa in da sta ustavila neko družino, ki jima je pomagala pri pnevmatiki. Kaj se je dogajalo zatem, ni znano. Policija poskuša navezati stik z družino, ki je pomagala.



Nadzorne kamere so sicer pokazale tudi, da je glasbenica s sinom preskočila ograjo poleg ceste in odšla neznano kam. Deček je na posnetkih videti nepoškodovan, mama pa deluje zelo vznemirjeno, poročajo italijanski mediji.

BBC poroča, da je glasbenica iz Torina nedavno doživela živčni zlom, njeno stanje pa so še poslabšali strogi ukrepi zaradi novega koronavirusa. Kljub temu njen mož, didžej Danielle Mondello, zatrjuje, da je od doma odšla mirna in se je tistega jutra dobro počutila. Trdno je prepričan, da njegova žena ni ubila njunega sina: »Preveč ga je ljubila.« Meni, da so ju napadle divje živali.

Vivianino truplo so našli pet dni po izginotju, bilo je polno poškodb, ki bi lahko nastale ob padcu z električnega droga, ob katerem so jo našli. Na truplu so bile tudi sledi živalskih ugrizov. Sledilo je pospešeno iskanje dečka, ki se je končalo, ko so našli njegovo razkosano trupelce. Tudi na njem so bile sledi živalskih ugrizov, a ni znano, ali so ga živali napadle ali razkosale po smrti. Čeprav je 99 odstotkov gotovo, da gre za Gioeleja, bodo opravili analizo DNK, da bi potrdili njegovo identiteto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije