STRAŠNA NESREČA

Slovenec povzročil smrtno nesrečo na Hrvaškem: to so zadnje informacije

Slovak med vožnjo ni bil pripet in je umrl na kraju nesreče.
Fotografija: Nesreča se je zgodila na voznem pasu v smeri Zagreba, en avto je končal na varovalni ograji. FOTO: Kristina Štedul Fabac, Pixsell
Odpri galerijo
Nesreča se je zgodila na voznem pasu v smeri Zagreba, en avto je končal na varovalni ograji. FOTO: Kristina Štedul Fabac, Pixsell

Karlovško državno odvetništvo je ugotovilo, da Slovak (46), ki je v četrtek umrl v prometni nesreči pri Karlovcu, ni bil pripet z varnostnim pasom, povzročitve prometne nesreče pa je osumljen 74-letni Slovenec (o tem smo poročali v članku Grozljiva nesreča na avtocesti A-1: umrl Slovak, udeležen avto s slovenskimi tablicami).

Hrvaški spletni portal Index poroča, da se slovenski voznik brani s svobode. Osumljen je, da se je 4. avgusta okoli 10.34 na ravnem delu avtoceste prestavljal na levi prometni pas, pri čemer je prišlo do trčenja, v katerem so bila udeležena tri vozila iz Slovenije, Slovaške in Srbije.

Slovenski avtomobil je po poskusu menjavanju voznega pasu najprej zadel avtomobil slovaških registrskih oznak, ki je nato zadel v srbsko vozilo in se začel prevračati. Ustavil se je šele na zaščitni ograji, ki ločuje smerna pasova avtoceste. Med prevračanjem je 46-letni Slovak, ki med vožnjo ni bil pripet, skozi panoramsko okno padel iz vozila in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. 

Slovencu so po nesreči dovolili, da se brani s svobode, saj niso zaznali tveganja, da bi pobegnil. Kljub temu pa ga čaka kazenski prehod, saj je njegovo dejanje povzročilo nevarnost za druge udeležence v prometu.

V nesreči je bilo lažje poškodovanih še sedem ljudi.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas