V ČETRTO SO GA UJELI

Slovenec (22) iskan pri nas in v Švici, sedel bo v Avstriji

Na sodišču stari znanec policije ni želel razkriti, kdo mu je dal drogo.
Fotografija: Od februarja do maja letos je Slovenec v Celovcu predal skupno 36 kilogramov marihuane (simbolična fotografija). FOTO: Shutterstock Photo
Odpri galerijo
Od februarja do maja letos je Slovenec v Celovcu predal skupno 36 kilogramov marihuane (simbolična fotografija). FOTO: Shutterstock Photo

Avstrijsko deželno sodišče v Celovcu je na zaporno kazen obsodilo Slovenca in Hrvata zaradi prekupčevanja več kilogramov marihuane. Slovenski državljan (22), ki je bil sicer že večkrat obsojen zaradi kaznivih dejanj, je bil obsojen na tri in pol leta zapora, Hrvat (24) pa na leto in pol. Slovenec je glede na razsodbo od februarja do maja letos predal skupno 36 kilogramov marihuane, od tega 8,9 kilograma 24-letnemu hrvaškemu državljanu. Oba so 27. maja zalotili pri predaji droge in oba sta dejanje priznala.


V Sloveniji sedel zaradi kraje


Slovenec je bil očitno iskana osebnost – s pripornim nalogom ga iščejo tako v Sloveniji kot v Švici. Pred tem je bil v Sloveniji že šestkrat obsojen zaradi kraj in ropa. Na drugi strani je bil 24-letni Hrvat, sicer rojen v Celovcu, v Avstriji že obsojen zaradi prekupčevanja z drogo. Obsojen je bil na osem mesecev zapora pogojne kazni, a je v času preizkusne dobe zagrešil novo kaznivo dejanje.


Finančna stiska


Slovenec je na sodišču pojasnil, da je zaradi finančne stiske pristal na prevoz droge, za kar naj bi dobil 1000 evrov. Drogo je vedno prevzel v nekem smetnjaku v Celovcu in pošiljko nato odpeljal na dogovorjeno parkirišče. Tam je čakal v avtomobilu, marihuana pa je bila v prtljažniku. Na ta način je naprej predal 27 kilogramov marihuane, pri četrti predaji pa so ga prijeli.
Kdo mu je dal drogo, na sodišču ni želel izdati. Dejal je, da bi se s tem spravil v nevaren položaj. Soobtoženi je pojasnjeval, da ima težave z odvisnostjo in da je skušal s preprodajanjem marihuane zaslužiti dovolj za kokain.

Slovencu je grozilo od enega do 15 let zapora. Sodnica se je na koncu tudi na podlagi tega, da je priznal kaznivo dejanje, odločila za milejšo kazen. Sodba še ni pravnomočna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije